Κατευθυνόμενη συνταγογράφιση και παραπεμπτικά προς συγκεκριμένους γιατρούς από το ΓΝ Λαμίας καταγγέλλει ο ΙΣΦ

Κατευθυνόμενη συνταγογράφηση και παραπεμπτικά προς συγκεκριμένους ιατρούς ασφαλισμένων στον ΕΟΠΠΥ από τις δομές Υγείας του Νοσοκομείου καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας. Για το θέμα αυτό που παραβαίνει την ιατρική δεοντολογία και τους νόμους ο ΙΣΦ απέστειλε επιστολή  στο Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Παν. Κουτσοπίνη.

Λαμία 12-12-2013
Αρ.πρωτ.:803
                                                   
Κον Διοικητή Νοσοκομείου Λαμίας κο Παν.Κουτσοπίνη

Κοιν: Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κο Κρασούλη
        Πρόεδρο ΕΙΝΚΥΦ κα Παλιαλέξη

Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του ΙΣΦ προς τα μέλη του για την τήρηση των κανόνων ιατρικής δεοντολογίας καθώς και της υπάρχουσας νομοθεσίας περί συνταγογράφησης- παραπεμπτικογραφίας, δυστυχώς σε καθημερινή βάση γινόμαστε μάρτυρες καταγγελιών κρουσμάτων κατευθυνόμενης παραπεμπτικογραφίας καθώς και παράνομης συνεργασίας γιατρών με φορείς υγείας για συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας δεν θα μείνει πλέον αμέτοχος στην καταστρατήγηση της υπάρχουσας νομοθεσίας και θα διαφυλάξει το ιατρικό κύρος εφαρμόζοντας τον νόμο αυστηρά.
Παρακαλούμε να επιστήσετε από την πλευρά σας την προσοχή των γιατρών που εργάζονται στις δομές υγείας της αρμοδιότητάς σας  στον Νομό Φθιώτιδας για την πιστή τήρηση των κανόνων της ιατρικής δεοντολογίας και της νομοθεσίας που διέπει την άσκηση της ιατρικής.

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας
Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος
Πρόεδρος

Μιχάλης Μπαρπαρούσης
Γραμματέας

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.