Καταψηφίστηκε αλλά…εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Λαμιέων- Ψήφισε κατά και τέθηκε εκτός η Αμαλία Ποντίκα

Καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου ο προϋπολογισμός του δήμου Λαμιέων αλλά  εγκρίθηκε  λόγω  νόμου Θεοδωρικάκου – Καταψήφισε και διεγράφη  άμεσα από το Θύμιο Καραΐσκο η  δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας  Αμαλία Ποντίκα-  Ένταση μεταξύ Θύμιου  Καραϊσκου και Κώστα Σταυρογιάννη.

 Ειδικότερα ο Προϋπολογισμός του Δήμου Λαμιέων  για το 2023 καταψηφίστηκε με ψήφους   20-18  σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά έγινε χρήση του νόμου Θεοδωρικάκου  που   να σημειωθεί πρόσφατα κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Κατά ψήφισαν η  παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης  του Νίκου Σταυρογιάννη,  οι παρατάξεις ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Πολιτών για τη Λαμία , ΛΑΜΙΑ Νέα Προοπτική και  Λαϊκή Συσπείρωση  καθώς  και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Πάπουτσας, Δημήτρης Κυρίτσης, Γιώργος Λάμπρου και Μιχάλης Κορδολεμης .

Εκτός δημοτικής πλειοψηφίας  η Αμαλία Ποντίκα

Κατά ψήφισε και η πρώην αντιδήμαρχος Αμαλία Ποντίκα με δήλωσή της  η οποία  άμεσα τέθηκε εκτός παράταξης   με δήλωση του  δήμαρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου. Λευκό ψήφισε  η παράταξη ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ του Παναγιώτη Στασινού. Σήμερα  θα συνεδριάσει η παράταξη  της πλειοψηφίας για να εγκρίνει και τυπικά την  διαγραφή της Αμαλίας Ποντίκα.

Να σημειωθεί ότι  η δημοτική σύμβουλος είχε  παραιτηθεί από τη θέση της αντιδημάρχου και όλες τις επιτροπές του Δήμου τον περασμένο Ιούλιο επικαλούμενη επαγγελματικούς λόγους. 

Ένταση μεταξύ Θύμιου  Καραΐσκου και Κώστα Σταυρογιάννη

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραϊσκου και του δημοτικού συμβούλου Κώστα Σταυρογιάννη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων το βράδυ της Τρίτης (20/12), όταν εκτός ημερήσιας διάταξης ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπεσλεμές ενημέρωνε το δημοτικό συμβούλιο για την αξιοποίηση της περιοχής της ΠΕ. . Έντονα  εκνευρισμένος  ο Κώστας Σταυρογιάννης δήλωσε χαρακτηριστικά «παραιτούμαι από τον συνδυασμό και αύριο θα έχετε και την επιστολή αφού το θέτετε έτσι γιατί το δημοτικό συμβούλιο είναι μπάχαλο» για να πάρει την απάντηση από τον  δήμαρχο Λαμιέων «φυσικά δεν έχεις θέση στην παράταξή μας».

Στην συνέχεια όταν  ο Κώστας Σταυρογιάννης αναφέρθηκε στην  θητεία του ως αντιδήμαρχος υποστηρίζοντας ότι παραιτήθηκε  ο  Θύμιος Καραϊσκος  απάντησε  σε έντονο ύφος  «Δεν παραιτήθηκες, αλλά αποπέμφθηκες κύριε Σταυρογιάννη, όταν σου είπα ότι τα γάντια του μποξ δεν είναι για το Δημαρχείο…»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.