Καταγγελίες για αδιαφανή λειτουργία και προσλήψεις ημετέρων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαμίας (βίντεο)

Ένταση  επικράτησε  στο Δημοτικό Συμβούλιο  (23 Δεκεμβρίου)  που  αποφάσισε την επαναδημοπράτηση του έργου «Προμήθεια ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαμίας». Ως γνωστόν η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση μετά  την κατακραυγή για την  σκανδαλώδη   απ΄ ευθείας ανάθεση κατόπιν άγονου διαγωνισμού  που εισηγήθηκε  στην προηγούμενη συνεδρίαση .  Έντονη κριτική ασκήθηκε από  δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας όχι μόνο για τις υπέρογκες   τιμές  προμήθειας των προϊόντων που υπερβαίνουν  κατά πολύ τις  μέσες τιμές λιανικής πώλησης αλλά και για την όλη  αδιαφανή λειτουργία του Κοινωνικού παντοπωλείου και  τις νομότυπες αλλά στην πραγματικότητα ρουσφετολογικές  προσλήψεις εργαζομένων.

Η  εκπρόσωπος της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ Μαρία Αντωνίου  άσκησε κριτική για την  προτίμηση της Δημοτικής αρχής  στις απ΄ ευθείας αναθέσεις που περνούν στα γρήγορα χωρίς συζήτηση  και αναρωτήθηκε πως παίρνονται οι αποφάσεις που αφορούν μια κοινωνική δομή του Δήμου που διαχειρίζεται χρήματα και χορηγίες συμπολιτών μας. Όπως κατήγγειλε  η ίδια παρότι είναι   μέλος στην Επιτροπή Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου ουδέποτε εκλήθη σε συνεδρίαση. Αναφερόμενη στις προσλήψεις εργαζομένων τόνισε πως «ότι  είναι νομότυπο δεν είναι πάντα ηθικό».

Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Παν. Στασινός κατήγγειλε την αδιαφανή και πρόχειρη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου ,  τη μη λειτουργία της  Επιτροπής διαχείρισης που είναι εποπτεύουσα αρχή . Επίσης, αναφέρθηκε σε  θέματα ηθικής  τάξεως για τον τρόπο που έγιναν οι προσλήψεις αλλά και την μη σωστή αξιοποίηση των εργαζομένων για τους σκοπούς του κοινωνικού παντοπωλείου. Όπως τόνισε ο κ. Στασινός στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται και στη μικρή μας κοινωνία με την πρωτοφανή για τη χώρα μας οικονομική κρίση η Αυτοδιοίκηση έχει το ηθικό και κοινωνικό καθήκον να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην οικονομική εξαθλίωση . Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο οι κοινωνικές δομές του Δήμου να λειτουργούν με διαφάνεια και αποτελεσματικό τρόπο και να έχουν την εμπιστοσύνη των δημοτών.

Η ένταση κορυφώθηκε  όταν ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης  Ρούλιας  κατήγγειλε ότι  μεταξύ των  πέντε εργαζόμενων στο κοινωνικό  παντοπωλείο  που προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Λαμιέων»  είναι δημοτικός σύμβουλος  και συγγενείς συμβούλων της δημοτικής πλειοψηφίας.  Ο κ. Γιάννης  Ρούλιας  ζήτησε από το Δήμαρχο να  ανακοινωθούν τα ονόματα των προσληφθέντων με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις από το Δήμαρχο Λαμίας Γ. Κοτρωνιά  και τον αντιδήμαρχο Γ. Μουστάκα . Παρά τον απολογητικό του τόνο και την διαβεβαίωση ότι οι προσλήψεις έγιναν από μια μη κυβερνητική οργάνωση με νόμιμες διαδικασίες,  ο κ. Κοτρωνιάς δεν μπόρεσε να  δώσει πειστικές απαντήσεις ούτε για τις υψηλές τιμές προμήθειας ειδών  αλλά ούτε για τις προσλήψεις ημετέρων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.