Κατάληψη στο Γυμνάσιο -Λύκειο Λάρυμνας. Γονείς και μαθητές αντιδρούν στην κατάργηση –συγχώνευση του σχολείου

Γονείς και μαθητές αντιδρούν στην απόφαση συγχώνευσης του σχολικού συγκροτήματος της Λάρυμνας  με αντίστοιχο γειτονικής πόλης και συγκεκριμένα του Μαρτίνου.

Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά την κατάργηση-συγχώνευση του σχολείου  αν και έγκαιρα οι τοπικοί φορείς μεταξύ των οποίων το συνδικάτο εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ανέδειξαν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την συγχώνευση των δύο σχολείων και παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών βουλευτών ότι θα υπάρξει σχετική ρύθμιση στο θέμα.    Οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου, λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη του νέου σχολικού έτους, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη ζητώντας την ανάκληση της απόφασης.  Στις 2:00΄ τα ξημερώματα η αστυνομία, με εντολή Εισαγγελέα, πήγε αιφνιδιαστικά και άλλαξε το λουκέτο που είχαν τοποθετήσει οι μαθητές. Αυτή τη στιγμή  μαθητές και  αρκετοί γονείς βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο προαύλιο, καθώς φοβούνται επέμβαση της αστυνομίας .

  Σήμερα   Τρίτη, στις 9:00 το πρωί, έχει προαναγγελθεί από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων Λάρυμνας δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του Γυμνάσιου/Λυκείου της Λάρυμνας.

Στο κάλεσμα τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Εναντιωνόμαστε με κάθε πρόσφορο μέσο στην εφαρμογή της απόφασης περί συγχώνευσης των δύο σχολείων, που καταστρατηγεί στην ουσία το κεκτημένο συνταγματικά δικαίωμα των παιδιών μας στην εκπαίδευση, στην ποιοτική μόρφωση ανεξαρτήτως κοινωνικής-οικονομικής και εθνικής προέλευσης.

 Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους κηδεμόνες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες των μαθητών του σχολείου μας, τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να δράσουμε από κοινού συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί μπροστά στην πύλη του σχολείου μας.

Τα Δ.Σ.

Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

Γυμνάσιο/Λύκειο Λάρυμνας &

Δημοτικό Σχολείο Λάρυμνας

 http://www.lokrisnews.blogspot.gr/2014/09/blog-post_76.html#more

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.