Κατάληψη γραφείων ΟΑΕΕ στη Λαμία- Επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες: Γηράσκω αεί…ζητιανεύοντας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη των γραφείων  του ΟΑΕΕ στη Λαμία προχώρησαν οι επαγγελματίες -έμποροι- βιοτέχνες-αυτοκινητιστές του Νομού Φθιώτιδας. Η κινητοποίηση έγινε στα πλαίσια πανελλαδικών δράσεων της ΓΣΕΒΕΕ  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δραματική κατάσταση του κλάδου που έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα οι μνημονιακές πολιτικές , την καταλήστευση των αποθεματικών του  ασφαλιστικού τους Οργανισμού, τις υποβαθμισμένες παροχές υγείας, την συνεχή μείωση των συντάξεων αλλά και την απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΕ να κλείσει την Περιφερειακή Δ/νση ΟΑΕΕ Στερεάς στη Λαμία.

Στη συγκέντρωση  συμμετείχε και η συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΕΒΕ Φθιώτιδας. Παρευρέθηκε επίσης και εξέφρασε την συμπαράσταση του στα αιτήματα των επαγγελματοβιοτεχνών ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Φθιώτιδας Βασίλης Κυριακάκης.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας Ι. Βλαχογιάννης μεταξύ άλλων δήλωσε:Είμαστε εδώ σήμερα για να διαμαρτυρηθούμε για τις εισφορές που καταβάλαμε τόσα χρόνια στο Ταμείο μας, λεφτά που χρησιμοποιήθηκαν σε δομημένα ομόλογα και στο χρηματιστήριο χωρίς να είναι ανταποδοτικές για μας.Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε για την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΕ που φεύγει με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι της περιοχής μας. Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε για τους εργαζόμενους που σίγουρα θα χάσουν τη δουλειά τους. Η σημερινή συγκέντρωση δεν είναι η αρχή των κινητοποιήσεων. Είναι συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουμε ξεκινήσει οι οποίες στην πορεία θα μεγαλώσουν και θα γίνουν πιο δυναμικές.
Ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών- Βιοτεχνών Φθιώτιδας Γιάννης Λούκας τόνισε:  Είναι γεγονός ότι ο Οργανισμός μας καταρρέει. Οι συνάδελφοί μας εξαθλιώνονται κάθε μέρα και κινδυνεύουν να  πάνε οι περισσότεροι στα Δικαστήρια και οι υπόλοιποι να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους λόγω μη καταβολής εισφορών όχι μόνο προς τον ΟΑΕΕ αλλά και προς το ΙΚΑ και την Εφορία.  Χαρακτήρισε » γελοία» την απόφαση  της κυβέρνησης για ρυθμίσει των ανείσπρακτων οφειλών που εξαιρεί  από τις ρυθμίσεις πάνω από το 90 % των συναδέλφων. Κατήγγειλε επίσης, την πρόθεση του Υπουργείου να είναι ανοικτά όλα τα καταστήματα τις Κυριακές  και υπογράμμιση την απαίτηση του κλάδου να έχουν περίθαλψη υγείας όλοι οι συνάδελφοι. Σαν αποτέλεσμα των ακολουθούμενων πολιτικών, σήμερα οι ζημιές στον ασφαλιστικό μας φορέα, δήλωσε ο κ. Λούκας, είναι 1,5 δις, οι ακάλυπτοι συνάδελφοι φτάνουν το 1 εκατομμύριο και οι  σχεδιάζονται νέες περικοπές συντάξεων που θα φτάνουν το 35%. Για την ειλημμένη απόφαση να κλείσει η περιφερειακή Δ/νση του ΟΑΕΕ Στερεάς  και να μείνει μόνο το τοπικό τμήμα, δημιουργώντας μια υπερπεριφέρεια στη Λάρισα ο κ. Λούκας  τόνισε ότι εντάσσεται στην πολιτική κατάργησης δομών και απολύσεων εργαζομένων. Και να κλείσουν  δομές άχρηστες δεν έχουμε αντίρρηση, πρόσθεσε. Δομές όμως που κρατούν την κοινωνία όρθια δεν μπορούν ν τις κλείσουν και θα μας βρουν απέναντι.
Το ψήφισμα της συγκέντρωσης:
Σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 και ώρα 12,30 το μεσημέρι, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, Επαγγελματίες – Έμποροι – Βιοτέχνες – Αυτοκινητιστές , στα πλαίσια δράσεων της Τριτοβάθμιας Συνδικαλιστικής μας Οργάνωσης ΓΣΕΒΕΕ, πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη των γραφείων της Περιφερειακής Δ/νσης ΟΑΕΕ Στερεάς, στην οδό Αινιάνων 8 Λαμία, προκειμένου να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε:
Α) Να μείνει ζωντανός και βιώσιμος ο Οργανισμός.
Β) Να δοθεί η δυνατότητα Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους.
Γ) Να αποφασισθούν ρεαλιστικές ρυθμίσεις των οφειλών που να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες των ασφαλισμένων για αποπληρωμή.
Δ) Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.
Ε) Να ενεργοποιηθεί το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας και ο λογαριασμός ανεργίας.
Στ) Να επιλέγουμε μόνοι μας την ασφαλιστική κατηγορία μέχρι το τέλος του 2014.
Ζ) Να αποδεσμευτεί η θεώρηση βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα.
Η) Να μη γίνει καμία περαιτέρω περικοπή στις συντάξεις και να ισχύσει η ανταποδοτικότητα
Θ) Να παραμείνει η Περιφερειακή Δ/νση ΟΑΕΕ Στερεάς στη Λαμία.
Ι) Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων στην Περιφερειακή Δ/νση ΟΑΕΕ Στερεάς.
Κ) Να ενισχυθεί και να ενδυναμωθεί η Περιφερειακή Δ/νση ΟΑΕΕ Στερεάς με έδρα τη Λαμία.
Οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση και την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, οδήγησαν και εξακολουθούν να οδηγούν σε βίαιη αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, με αποτέλεσμα την συντριβή των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Άμεσες συνέπειες όλων αυτών:
1. Τα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν πολλαπλασιαστεί και δημιουργούν ασφυκτικό κλοιό σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις 2. 3 στις 4 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ρευστότητας
3. Η πτώση του τζίρου εξακολουθεί να μειώνεται με αποτέλεσμα μόνο το 20% των επιχειρήσεων να εμφανίζει κέρδη.
4. Ο ΟΑΕΕ, ο Ασφαλιστικός Οργανισμός των Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων – Αυτοκινητιστών αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, απόρροια της συρρίκνωσης της ασφαλιστικής του βάσης, δεδομένου ότι χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια ή αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους. Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα τότε ο ΟΑΕΕ κινδυνεύει με κατάρρευση και απειλούνται άμεσα οι συντάξεις.
α) Να δημιουργηθεί Τράπεζα Ειδικού Σκοπού για τη ρευστότητα στις μικρές επιχειρήσεις.β) Να δοθεί η δυνατότητα ρεαλιστικών ρυθμίσεων για οφειλές προς το Δημόσιο των μικρών επιχειρήσεων. γ) Να παραμείνει η Κυριακάτικη Αργία.
Το παρόν ψήφισμα εξουσιοδοτούνται τα Διοικητικά Συμβούλια να επιδώσουν στον Περιφερειακό Δ/ντή του ΟΑΕΕ, στον Περιφερειάρχη Στερεάς κο Περγαντά, Αντιπ/ρχη Στερεάς κο Στάϊκο ,ΓΣΕΒΕΕ – Διοικητή ΟΑΕΕ κα Κωτίδου – Δ.Σ. ΟΑΕΕ. Υπουργό Εργασίας κο Βρούτση – Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κο Σταϊκούρα – ΟΕΒΕ όλης της χώρας – Συλλόγους μέλη μας – ΜΜΕ.
Τα Διοικητικά Συμβούλια

Επαγγελματιών Βιοτεχνών Φθιώτιδας
Εμπορικού Συλλόγου Λαμίαςphoto agioi  theo 062photo agioi  theo 055photo agioi  theo 063photo agioi  theo 059

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.