ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης – Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ: Απολογισμός 14ης διάθεσης – 7η Συνέλευση Κίνησης‏

Πραγματοποιήσαμε το περασμένο Σάββατο 11 Οκτωβρίου τη 14η απευθείας διάθεση προϊόντων. Περιλάμβανε ρύζι, μέλι, ζυμαρικά, φασόλια, ρεβίθια, γίγαντες Καστοριάς και ξερά σύκα, όλα άριστα ελληνικά προϊόντα και σε εξαιρετικές τιμές ειδικά για το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες.

Μαζί έγιναν και οι καθιερωμένες συλλογές φαρμάκων για εθελοντικές δομές υγείας, τηγανέλαιου για ανταλλαγή με προϊόντα προς δωρεά και πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο Παραπληγικών. Συνεχίστηκε επίσης η συλλογή σχολικών ειδών, που θα δοθούν για την ενίσχυση άπορων μαθητών.

Πέρα από το ότι όλα πήγαν πολύ καλά σε μια ακόμη επιτυχημένη διάθεση, ένα επιπλέον ευχάριστο γεγονός ήταν και η επίσκεψη μελών της εθελοντικής κίνησης «Άνωση Βόλου», μέλους του δικτύου μας και συνεχώς πολύτιμοι συμπαραστάτες από τα πρώτα μας βήματα. Είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για τον τρόπο διεξαγωγής των δράσεών μας, να έρθουν σε επαφή με τους συμμετέχοντες παραγωγούς και μετά το πέρας της διάθεσης να περάσουμε μαζί ένα πολύ ωραίο απόγευμα δεξιώνοντάς τους και συζητώντας. Τους ευχαριστούμε!

Οι δράσεις μας συνεχίζονται, προγραμματίζουμε την επόμενη απευθείας διάθεση για το Σάββατο 15 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει τυρί, χαρτικά, απορρυπαντικά, εσπεριδοειδή και ίσως πατάτες. Θα ανακοινωθεί εγκαίρως με σχετικό νέο Δελτίο Τύπου μόλις οριστικοποιηθεί.

Πριν από αυτή όμως, πραγματοποιούμε την έβδομη ανοιχτή συνέλευση της κίνησής μας την ερχόμενη Πέμπτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 8:00 μ.μ., στην Αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς (Τ.Ε.Ε.), Πλατεία Ελευθερίας 3, 4ος όροφος.

Προσκαλούμε στη συνέλευση όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας που έχουν συμμετάσχει ή θέλουν να συμμετέχουν ενεργά ως αγοραστές και εθελοντές, καθώς και τους παραγωγούς που συνεργάστηκαν ή θέλουν να συνεργαστούν με την κίνηση. Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη μπορούν να αποτελέσουν θεμέλια για μια πραγματικά βιώσιμη πρωτογενή ανάπτυξη από τη βάση.

Καλούμε όλους όσους πιστεύουν ότι αυτή η προσπάθεια αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί και να δυναμώσει, να τη στηρίξουν έμπρακτα με την ενεργό συμμετοχή τους. Χρειαζόμαστε τις απόψεις και τη συμμετοχή όλων, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση των δράσεων.

Τα προτεινόμενα για συζήτηση στη Συνέλευση θέματα είναι:

1)      Απολογισμός απευθείας διαθέσεων προϊόντων και παράλληλων δράσεων

2)      Ενημέρωση – Νέο θεσμικό πλαίσιο (Συζήτηση – Τοποθετήσεις παραγωγών)

3)      Συζήτηση για το μέλλον της Κίνησης – Νέοι εθελοντές – Έλεγχος προϊόντων

4)      Διοργάνωση εκδήλωσης για προϊόντα και μεταλλαγμένα – Προτάσεις παραγωγών

5)      Εγγραφή νέων εθελοντών και εκλογή νέας Συντονιστικής Ομάδας

Στην ιστοσελίδα μας www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχώς ενημέρωση για την κίνηση και εκεί είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές Φόρμες για δηλώσεις συμμετοχής Εθελοντών στις δράσεις και Παραγωγών με τις προσφορές τους. Επίσης, το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 & 6906981623, είναι στη διάθεση όλων για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία.

Ευχαριστούμε, όλους όσους μας στηρίζουν, τους παραγωγούς και ιδιαιτέρως τους εθελοντές.

Η Συντονιστική Ομάδα

Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr

Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.