Καμένα Βούρλα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την κατασκευή πρατηρίου υγρών καυσίμων δίπλα σε σχολεία

Ανάστατοι  είναι κάτοικοι, ξενοδόχοι και καταστηματάρχες στα Καμένα Βούρλα  από την απόφαση για κατασκευή   πρατηρίου   υγρών καυσίμων μέσα στον πολεοδομικό ιστό μιας τουριστικής λουτρόπολης και μάλιστα σε  απόσταση  αναπνοής  από συγκρότημα  Σχολικών  Μονάδων (Δημοτικό -Γυμνάσιο -Λύκειο).

Με επιστολές διαμαρτυρίας ζητούν εξηγήσεις από τους αρμόδιους ενώ θέτουν παράλληλα και  μια σειρά ερωτήματα που αφορούν τη νομιμότητα της απόφασης   καθώς και πολεοδομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ανάστατη  είναι  η  Τοπική  Δημοτική Ενότητα  της  Λουτροπόλεως  των  Καμένων Βούρλων όταν  ξαφνικά  μια  ωραία πρωία  εμφανίζεται  να  κατασκευάζεται  πρατήριο υγρών καυσίμων  σε  απόσταση  αναπνοής  από συγκρότημα  Σχολικών  Μονάδων (Δημοτικό -Γυμνάσιο -Λύκειο).
Το  Τοπικό  Συμβούλιο  της  Δημοτικής  Ενότητας Καμένων  Βούρλων έχει  πάρει απόφαση  για  την  λειτουργία αυτού  του πρατηρίου υγρών  καυσίμων  και ποια είναι η  εισήγηση που  έκανε;
Ο  Δήμος  Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου  ρωτήθηκε  για  το  θέμα  της  λειτουργείας του πρατηρίου των υγρών  καυσίμων, έχει  πάρει  κάποια απόφαση το  Δημοτικό Συμβούλιο ;
Επιτρέπετε   από το  Σχέδιο Πόλεως της  Λουτρόπολης των  Καμένων Βούρλων και  το Γενικό  Πολεοδομικό  Σχέδιο  η  λειτουργεία πρατηρίου υγρών  καυσίμων σε  αυτή  την περιοχή ;
Υπάρχει   Μελέτη Περιβαλλοντικών  Επιπτώσεων  και μπορούν  να  μας  πούνε  ποιος αρμόδιος  προϊστάμενος  την  ενέκρινε;                                Όταν δεν  επιτρέπεται  σε  απόσταση  ενός  χιλιομέτρου  από  τις  Ιαματικές  Πηγές όχι δεξαμενή  υγρών  να  εμποτίσεις αλλά  ούτε  βόθρο  να  κάνεις !

Το  Π.Δ   Υπ. Αρ. 118/2006 ΦΕΚ 119/Α/2006   απαγορεύει  την  ίδρυση  πρατηρίων  σε απόσταση  μικρότερη των  200  μέτρων  από  Εκπαιδευτήρια.
 
Ειδικότερα το Άρθρο 27 αναφέρει τα εξής : Η περίπτωση 2γ του άρθρου 5 του π.δ. 1224/1981, όπως αντικαταστάθηκε με το π.δ. 143/1989, τροποποι− είται ως εξής: «γ) Των διακοσίων (200) μέτρων από το πλησιέστερο σημείο του κτιρίου εκκλησιών, νοσοκομείων, κλινικών, ασύλων ανιάτων, γηροκομείων, οίκων ευγηρίας και εκ− παιδευτηρίων, ανεξάρτητα αριθμού ατόμων, καθώς και κινηματογράφων ή θεάτρων, καταστημάτων και άλλων χώρων συγκεντρώσεως κοινού, των οποίων η χωρητι− κότητα ξεπερνά τα 50 άτομα, μετρούμενη προς πάσα κατεύθυνση (ακτινικά και επί οριζοντίου επιπέδου προ− βολής) από το κέντρο της νησίδας των αντλιών ή των φρεατίων της δεξαμενής καυσίμου ή της προβολής του στομίου του σωλήνα εξαερώσεως. Για την εφαρμογή του παρόντος, ο υπολογισμός των ατόμων θα γίνεται κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρ− θρων 9 και 10 του π.δ. 71/1988 (32Α΄), όπως ισχύει κάθε φορά». Το θέμα που προκαλεί αντιδράσεις στα Καμένα Βούρλα θα απασχολήσει και τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Μώλου -Αγίου Κωσταντίνου που συνεδριάζει στις 7:30 το απόγευμα στο Δημαρχείο των Καμένων Βούρλων . Για την κατασκευή του πρατηρίου ο Δήμαρχος ξεκαθαρίζει οτι η αδειοδότηση είναι υπόθεση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας -Στερεάς και ο Δήμος δεν εχει καμία εμπλοκή . Για το αν συμφωνεί ή οχι με την κατασκευή και λειτουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων  στην συγκεκριμένη περιοχή στον περιφερειακό των Καμένων Βούρλων ο Δήμαρχος τονίζει οτι η  προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να γίνονται βενζινάδικα στους ιστούς των πόλεων  όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τη νομιμότητα.  Το θέμα προκάλεσε προβληματισμό στις τάξεις των Δημοτικών Συμβούλων της συμπολίτευσης, αφού από τη μία πλευρά της «ζυγαριάς» υπήρχε το αίτημα  ενός επιχειρηματία και από την άλλη οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων .Οι ενεργοί πολίτες Καμένων Βούρλων απευθύνονται και στον Περιφερειάρχη ζητώντας να ενημερωθούν ποιός εδωσε αδεια για την κατασκευή και λειτουργία του πρατηρίου σε κοντινή  απόσταση απο το σχολικό συγκρότημα . Αξίζει να σημειώσουμε  πάντως οτι πρατήριο υγρών καυσίμων λειτουργεί ηδη στον περιφερειακό των Καμένων Βούρλων απέναντι απο ξενοδοχειακά συγκροτήματα στο δρόμο για το Ασπρονέρι .  
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
Μια ακόμη  φωνή διαμαρτυρίας:

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΠΩΣ ΕΠΕΤΡΑΠΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ;;;;;;;;;;

ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ (ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ), ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ, ΑΠΟ , ΤΕΤΟΙΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ????????.

ΜΦΧ

Andreas S. Theologou
General Manager

ScreenHunter_17

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.