Καλώς Ανταμωθήκαμε! Εικόνες και video από την 1η Πανελλήνια συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων στη Λαμία

Δεκάδες Σύλλογοι Μικρασιατών  από κάθε γωνιά της χώρας με 1.300 περίπου χορευτές  βρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα  στον υπαίθριο χώρο της Πανελλήνιας ΄Εκθεσης Λαμίας στην 1η Πανελλαδική Συνάντηση Συλλόγων Μικρασιατών » Καλώς Ανταμωθήκαμε!».

Ενα σπουδαίο εγχείρημα  που συνδιοργάνωσαν ο  Δήμος Λαμιέων, η  Ένωση Μικρασιατών Λαμίας και η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες,  οι Σύλλογοι των Μικρασιατών φορώντας τις παραδοσιακές  φορεσιές τους  μας χάρισαν μια  αξέχαστη βραδιά. Δίνοντας νόημα στις έννοιες παράδοση, μνήμη και πολιτισμός  παρουσίασαν    χορούς, ήθη και έθιμα από την Καππαδοκία έως της Κωνσταντινούπολη, την Προποντίδα και  τα παράλια της Μικράς Ασίας και χειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

 Οι εκδηλώσεις άρχισαν νωρίς το απόγευμα με την πατινάδα ( παρέλαση) των Συλλόγων με τις παραδοσιακές  φορεσιές και τα λάβαρα τους  στο κέντρο της Λαμίας .

Τις εκδηλώσεις στον υπαίθριο  χώρο της ΠΕΛ  άνοιξε το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας. Τις αντιπροσωπείες των  Συλλόγων Μικρασιατών και τους χορευτές καλωσόρισε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης  υπογραμμίζοντας  ότι η παρουσία  τους στην Λαμία στη μεγάλη αυτή » γιορτή μνήμης και πολιτισμού»  αποτελεί  « σημαντική στιγμή  για την πόλη και την περιοχή μας».

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν  ο πρόεδρος της ΟΠΣΕ Λουκάς Χριστοδούλου και η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας Ελένη Κούντζου.

Ακολούθησε η βράβευση της Ελληνίδας κατοίκου της Σμύρνης Αθηνάς Σαμόγλου,  η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στο χθες και το σήμερα των Ελλήνων της Σμύρνης.

 Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των συλλόγων των Μικρασιατών  βράβευσαν τον Δήμαρχο Λαμιέων  Νίκο Σταυρογιάννη, για την φιλοξενία της εκδήλωσης . Ειδική αναφορά έγινε στη σημαντική βοήθεια των εθελοντών για την διοργάνωση της εκδήλωσης.

Το γλέντι με χορούς και τραγούδια  από τις αλησμόνητες πατρίδες του ελληνισμού κράτησε  μέχρι αργά τα μεσάνυχτα και το ραντεβού των Μικρασιατών Ελλάδας  ανανεώθηκε για  την επόμενη χρονιά στην πόλη της Κατερίνης.

Δείτε εικόνες  από την αξέχαστη βραδιά


????????????????????????????????????DSC_0294-1024x678DSC_0303-1024x678

DSC_0206 DSC_0209 DSC_0228 DSC_0236 DSC_0261 DSC_0262 DSC_0265 DSC_0291   DSC_0309 DSC_0322

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.