Καλούνται σε απολογία πολίτες του κινήματος κατά των διοδίων ακόμη και ο Δήμαρχος Λαμίας για κινητοποίηση του 2014!

Δικογραφίες έχουν σχηματιστεί σε βάρος συμπολιτών μας που καλούνται σε απολογία από την Τροχαία Λαμίας κατ’ εντολή του Εισαγγελέα για συμμετοχή τους στο παρελθόν σε κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια. Ειδικότερα η κατηγορία αφορά τη συμμετοχή στην κινητοποίηση που οργάνωσαν φορείς της πόλης το Σεπτέμβριο του 2014 ενάντια στη λειτουργία ενός ακόμη σταθμού διοδίων γύρω από τη πόλη μας στην έξοδο προς τον Μπράλο .
Την καταγγελία έκανε στο στάδιο των Ανακοινώσεων στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική σύμβουλος της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ Κατερίνα Αντωνίου που ανέφερε ότι όσο γνωρίζει έχουν σχηματισθεί δικογραφίες σε βάρος 6 μελών της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ αλλά και άλλων πολιτών. Είναι ντροπή , τόνισε η κ. Αντωνίου, να ποινικοποιούνται οι κοινωνικοί αγώνες και να διώκονται πολίτες παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού για κατάργηση της τροπολογίας Βορίδη, ζητώντας την παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και από μόνη της πρόσθεσε η κ. Αντωνίου η κατηγορία περιέχει μια αντίφαση γιατί το άνοιγμα της μπάρας δεν παρακωλύει την συγκοινωνία αλλά επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων .
Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Παναγιώτης Στασινός που ανέφερε ότι και ο ιδιος κλήθηκε σε απολογία αλλά και άλλοι πολίτες όπως ο νομικός σύμβουλος που ήρθε από την Αθήνα για να συμμετάσχει στην εκδήλωση ζητώντας από τους κυβερνητικούς βουλευτές οι οποίοι στο παρελθόν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων να πιέσουν για την καταργηση του επαίσχυντου νόμου Βορίδη.
Αίσθηση πάντως έκανε η απάντηση του Δημάρχου Λαμίας Νίκου Σταυρογιάννη που δήλωσε ότι και ο ίδιος κλήθηκε σε απολογία ως κατηγορούμενος. Ο Δήμαρχος, έκανε γνωστό στην Αστυνομική Διεύθυνση ότι η κινητοποίηση ενάντια στη κατασκευή ενός ακόμη σταθμού διοδίων στην πόλη μας στην οποία συμμετείχαν πολλοί φορείς της περιοχής έγινε με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Λαμίας και η δημοτική αρχή θα συμπαρασταθεί στους πολίτες που διώκονται.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.