Ιωνικός-Λαμία (2-2). Ισοπαλία σωτηρίας και πανηγυρισμοί

Πανηγυρισμοί  στη Λαμία για τη σωτηρία της ομάδας-  Η ανακοίνωση του ΠΑΣ-ΛΑΜΙΑ 1964

Η Λαμία έκανε την ανατροπή,  από το 2-0 εις βάρος της το α ημίχρονο   με ένα εκπληκτικό γκολ του Τόσιτς ισοφάρισε σε 2-2 κερδίζοντας τον πολύτιμο βαθμό  που έδωσε στην ομάδα  την  παραμονή στην Super League και έστειλε σε υποβιβασμό τον Ιωνικό.

Το παιχνίδι στο γήπεδο της Νάπολης ήταν  συναρπαστικό  με τέσσερα ωραία γκολ, δυνατές φάσεις, ανατροπές,  με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και με τους παίκτες και των δύο ομάδων να τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους με διαφορετικό σύστημα και ανάλογα με το τι ήθελε ο καθένας. Ο Ιωνικός έπαιξε φουλ επίθεση με 4-2-3-1 καθώς ήθελε μόνο το τρίποντο ενώ η Λαμία που της έκανε και η ισοπαλία έπαιξε περισσότερο αμυντικά με 4-4-2  και στόχο να κρατήσει το μηδέν.

O Iωνικός προηγήθηκε 2-0 στον «τελικό παραμονής». Συγκεκριμένα στο 30ο λεπτό, ο Βαλεριάνος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ελευθεριάδης μπήκε στην τροχιά της μπάλας, όπου με κεφαλιά νίκησε τον Κοσέλεφ για το 1-0, βάζοντας φωτιά στην εξέδρα. οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία από αυτό το γκολ και κατάφεραν επτά λεπτά μετά να φτάσουν και σε δεύτερο. Συγκεκριμένα, η άμυνα της Λαμίας δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα, εκείνη στρώθηκε έξω από την περιοχή στον Κάνιας και εκείνος με ένα εντυπωσιακό σουτ, την έστειλε στα δίχτυα του Κοσέλεφ.

΄Ομως η Λαμία γέλασε στο τέλος και πανηγύρισε την παραμονή της στη Superleague με μια ιστορική ανατροπή σε 2-2. Στο β ημίχρονο η  Λαμία μπήκε αποφασισμένη  και  στο 53ο λεπτό βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα. Ο Μεδίνα έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε τη σέντρα, ο Τσιλούλης έκανε δική του την μπάλα και με γύρισμα βρήκε τον Νούνιες, ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-1 για την ομάδα της Φθιώτιδας. Στο 73ο λεπτό, ο Τόσιτς ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ και με ένα εντυπωσιακό σουτ νίκησε τον Χουτετσιώτη για το 2-2 κερδίζοντας τον πολυπόθητο βαθμό παραμονής.

Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν έξαλλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τους γηπεδούχους να μην μπορούν να κρατήσουν τα δάκρυα τους για τον υποβιβασμό της ομάδας τους.

Οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν στη Λαμία μεχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που οι   οι φίλαθλοι υποδέχτηκαν με συνθήματα και καπνογόνα τους  παίκτες της ομάδας   στην πλατεία Ελευθερίας.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου):  Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό (76′ Λοβέρα), Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά (70′ Γούλερι), Μασάς (70′ Σεμπά), Ελευθεριάδης (60′ Ούγκο Σόουζα), Μαντζής.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Αμπάντα (46′ Σαραμαντάς, 84 λ.τρ Βασιλαντωνόπουλος), Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Τσιλούλης (64′ Ρόμανιτς), Σλίβκα (75′ Σλίβκα), Στάνκο, Μαρτίνεθ (46′ Τόσιτς), Νούνιες, Μεντίνα.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης Λάζαρος (Μακεδονίας), Πετρόπουλος Τρύφωνας (Αρκαδίας)
4ος Διαιτητής: Κατοίκος Κωνσταντίνος (Αθηνών)
VAR: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
AVAR: Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)

Η ανακοίνωση  του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 για τη σωτηρία της ομάδας

Για έβδομη συνεχή χρονιά θα αγωνίζεται την αγωνιστική περίοδο 2023-24 στη STOIXIMAN SUPERLEAGUE η ΠΑΕ, αφού κατάφερε στον ¨τελικό¨ της Νεάπολης να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα που τη διατήρησε στην κατηγορία.

        Το Δ.Σ. και τα μέλη του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 συγχαίρουν όλους τους συντελεστές της επιτυχίας αυτής που ήρθε χάρη στις κατάλληλες κινήσεις που έγιναν, παρά το διαφαινόμενo πριν την έναρξη των playouts υποβιβασμό της ομάδος μας.

       Είμαστε σίγουροι ότι ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου και η διοίκηση της ΠΑΕ, κρατώντας στην τεχνική ηγεσία τον αρχιτέκτονα αυτής της επιτυχίας Λεωνίδα Βόκολο αλλά και με την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων, θα ετοιμάσουν μια ομάδα που τη νέα αγωνιστική περίοδο θα μας γεμίσει πάλι με υπερηφάνεια πετυχαίνοντας το κάτι παραπάνω.

     Οι φίλαθλοι της πόλης μας πλέον τη νέα περίοδο θα καμαρώνουν πάλι την ΠΑΕ στη STOIXIMAN SUPERLEAGUE αλλά και το τμήμα ποδοσφαίρου σάλας του σωματείου μας που ανέβηκε πανάξια στη STOIXIMAN FUTSAL SUPERLEAGUE.

Εκ του Δ.Σ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.