Ιδρυτική συνδιάσκεψη ΜΕΤΑ Φθιώτιδας (Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου)

Εργαζόμενε, εργαζόμενη

Σε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις που βιώνει η εργατική τάξη της χώρας μας, μαζί και το Συνδικαλιστικό Κίνημα, δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος για ανέξοδες διαπιστώσεις.

Μπροστά μας υπάρχουν δύο δρόμοι.

Ο ένας είναι ο εύκολος δρόμος του παρατηρητή και απλού σχολιαστή όσων γίνονται και θα γίνονται για εμάς χωρίς εμάς και οδηγεί στην καταστροφή.

Ο άλλος είναι ο δρόμος της συμμετοχής, της παρέμβασης και της αγωνιστικής αντεπίθεσης. Είναι αυτός που, παρά τις δυσκολίες του, μπορεί να  οδηγήσει την εργατική τάξη στο ξέφωτο της αξιοπρέπειας και το Συνδικαλιστικό Κίνημα σε μια αναγεννητική προσπάθεια, ανασυγκρότησης του. Είναι ο δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει έξω από τα μνημόνια και μακριά από την Τρόικα.

Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων, στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των πολιτικών λιτότητας δε παραιτούμαστε και δεν εγκλωβιζόμαστε στη θεωρία των ατομικών λύσεων σε βάρος της συλλογικής δράσης, αλλά

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΝΙΚΑΜΕ!

Χιλιάδες εργαζόμενοι γύρω μας αγωνίζονται, ενώ αμέτρητοι αγώνες παραμένουν αφανείς από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που λογοκρίνουν το εργατικό κίνημα.

 Το Μ.Ε.Τ.Α είναι η συνδικαλιστική παράταξη που συγκροτήθηκε για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της δικής μας εποχής, για να πετύχει την ανασυγκρότηση των συνδικάτων και την ανασύνταξη όλης της μισθωτής εργασίας.

Στηρίζεται στην αγωνιστική διαδρομή πολλών εργαζόμενων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνδικαλιστών με διαφορετική συνδικαλιστική και πολιτική διαδρομή,  σε όσους και όσες πορευτήκαμε μαζί σε διαδηλώσεις κι απεργίες, στις πλατείες και στους μεγάλους αγώνες που έδωσαν οι εργαζόμενοι τα χρόνια του Μνημονίου.

Σ’ αυτή την πλευρά του συνδικαλισμού θέλουμε να αθροιστούμε με τη συνδικαλιστική παράταξη του ΜΕΤΑ, να ενώσουμε τη δύναμή μας και να  σφραγίσουμε με τη συμμετοχή  και τη δράση μας μια νέα ηρωική και αγωνιστική διαδρομή των συνδικάτων.

Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων, στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των πολιτικών λιτότητας και στον κοινωνικό αυτοματισμό που προωθεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό, δημιουργούμε μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα ένα αγωνιστικό, αυτόνομο και διεκδικητικό ρεύμα. Επιδιώκουμε τη δημιουργία μαζί με άλλες συλλογικότητες και δυνάμεις ενός μαζικού ταξικού πόλου που θα βάλει τη σφραγίδα του στην ίδια την πορεία της ανασυγκρότησης και  ανάπτυξης του κινήματος.

√ Λειτουργούμε ενιαία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα,

√ Επεξεργαζόμαστε ενιαία και συνολικά τα προβλήματα των διαφόρων τμημάτων της εργατικής τάξης κι απαντάμε πολιτικά, ταξικά και αγωνιστικά σε αυτά

√ Συμβάλλουμε αποφασιστικά στην ενότητα της δράσης του συνόλου των εργαζομένων,

√ Φτιάχνουμε τα σωματεία που χρειαζόμαστε,

√ Κερδίζουμε τη δουλειά που δικαιούμαστε,

√ Κατακτούμε τη ζωή που ονειρευόμαστε.

 ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

για την ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ του ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Μ.Ε.Τ.Α.   ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.