Ιδρυτική συνέλευση ΜΕΤΑ Φθιώτιδας: Επανασεισπείρωση και αποτελεσματική δράση των συνδικάτων

Πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία η ιδρυτική συνδιάσκεψη του νομαρχιακού τμήματος του ΜΕ.Τ.Α.  με σημαντική συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα από την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.

Στα πλαίσια των εργασιών αναλύθηκε η κατάσταση του εργατικού κινήματος στην περιοχή μας, ο χαμηλός βαθμός συνδικαλιστικής συσπείρωσης που οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης και στη γενικότερη απαξίωση από τους εργαζόμενους των συμβιβασμένων και υποταγμένων  συνδικαλιστικών ηγεσιών για τον υποκριτικό τους ρόλο.

 Εκτιμήθηκε ότι για την αγωνιστική ανάκαμψη και την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος χρειάζεται η ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων, η ανασυγκρότηση των οργάνων και η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των συνδικάτων.

Διαπιστώθηκε ότι στην κατεύθυνση αυτή έρχεται να συμβάλλει το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) με την δημιουργία ενός αυτόνομου, αγωνιστικού και διεκδικητικού ρεύματος στους χώρους δουλειάς για την επανασυσπείρωση και την αποτελεσματική δράση των συνδικάτων.

Αποφασίστηκε η δημιουργία 11/μελούς γραμματείας με εκπροσώπηση όλων των εργασιακών χώρων, των συνταξιούχων και των ανέργων  από την ευρύτερη περιοχή του νομού.

Επίσης

ü  με αφορμή την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού, στον οποίο δε χορηγείται εκπαιδευτική άδεια, καταδικάστηκε ομόφωνα ο εμπαιγμός, η ακραία αυθαιρεσία η εκδίκηση και απολυταρχισμός της συγκυβέρνησης κι εκφράστηκε η απαίτηση του ΜΕ.Τ.Α για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε όλους τους φυλακισμένους που τη δικαιούνται, καθώς η εκπαίδευση αποτελεί αγαθό για όλους και κανείς δε δικαιούται να το στερεί από οποιονδήποτε.

 ü  Ενόψει της ψήφισης ενός βαθιά ταξικού και άδικου προϋπολογισμού την Κυριακή 7/12/14, που δεν δίνει καμιά προοπτική εξόδου από την κρίση αλλά παραδίδει στα νύχια των αγορών το ασφαλιστικό, ανατρέπει ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και βάζει οριστική ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις, που ετοιμάζει νέες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, τη συνέχιση των απολύσεων στο δημόσιο και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα με συνέπεια την έκρηξη της ανεργίας, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους κι ανέργους καθώς κι όλους τους  συμπολίτες μας που βιώνουν την καταστροφική πολιτική των τελευταίων χρόνων να συμμετέχουν  στο

ΠΑΛΛΑΪΚΟΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

την ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ- 6ΜΜ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ- ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.