Η NE Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 5 Απριλίου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ ,  σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων  την Κυριακή 5 Απριλίου , επισημαίνει τα παρακάτω:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης της  νομοθετικής ρύθμισης της προηγούμενης κυβέρνησης , είχε ταχθεί με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
  2.  Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, σε μία περίοδο βαθιάς κρίσης  της ελληνικής οικονομίας εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης ,  είναι βέβαιο ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις στο «λουκέτο». Είναι ξεκάθαρο ότι η γενίκευση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές εξυπηρετεί κατευθυνόμενες επιδιώξεις αφού παραβιάζει τις αρχές του ίσου ανταγωνισμού, καταστρέφει τις μικρές επιχειρήσεις και εκμηδενίζει τον ελεύθερο χρόνο της οικογενειακής και προσωπικής ζωής των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων.
  3. Καλούμε την κυβέρνηση να  κινηθεί άμεσα  για ουσιαστική νομοθετική διασφάλιση της αργίας της Κυριακής  , όπως άλλωστε έχει δεσμευθεί και από τις  προγραμματικές της δηλώσεις για την κατάργηση του υφιστάμενου μνημονιακού πλαισίου , στο αμέσως επόμενο διάστημα.
  4. Η κυβέρνηση οφείλει επίσης  να  διασφαλίσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων και να  διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς με όρους ισότιμου ανταγωνισμού μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.                                                                                                      

                                                                                                                                    

  Από το Γραφείο τύπου

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.