Η τοποθέτηση του Χρήστου Λάμπου για το Περιφερειακό Στρατηγικό Σχέδιο Κοινωνικής Ένταξης στην Περιφέρεια

΄Εχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που μου ανέθεσε ο λαός της Φθιώτιδας και συναισθανόμενος το έργο που οφείλει να παραδώσει στους πολίτες η παράταξη «Στερεά Υπεροχής» στην οποία ανήκω, εισηγήθηκα στο Περιφερειακή Συμβούλιο τις σκέψεις και τις προτάσεις μου κατά τη συζήτηση για την ψήφιση και έγκριση του Περιφερειακού Στρατηγικού Σχεδίου Κοινωνικής Ένταξης (ΠΕΣΚΕ).

Μεταξύ άλλων, επισήμανα το γεγονός ότι η Περιφέρειά μας πλήττεται διαρκώς από το πλασματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ και πως πρέπει να αναλάβουμε σοβαρή δράση για να εξομαλυνθεί αυτή η κατάσταση.

Στον άξονα για την Καταπολέμηση της φτώχειας, οι προτάσεις για λειτουργία τράπεζας τροφίμων και κέντρου υποδοχής αστέγων είναι σημαντικές. Για το Παιδί και την Οικογένεια, για την οποία η Περιφέρεια μέχρι σήμερα δείχνει αδιαφορία, οφείλουμε να δημιουργήσουμε κέντρα υποστήριξης ΑΜΕΑ, δημιουργικής απασχόλησης κλπ. Για τον άξονα της Ένταξης των ευπαθών ομάδων και πρόσβασης στην υγεία, πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην επιμόρφωση και κατάρτιση του προσωπικού που ασχολείται στις υφιστάμενες δομές. Εκεί όμως που η κατάσταση είναι απογοητευτική είναι ο άξονας Επιχειρησιακή ικανότητα – Κοινωνική Οικονομία. Δράσεις όπως ενέργειες για την ένταξη στην αγορά εργασίας ατόμων από ευπαθείς ομάδες, νέων και γυναικών, λείπουν από την Περιφέρειά μας και πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν.

Με την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και με σοβαρό σχεδιασμό και προγραμματισμό εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οφείλουμε να εξαλείψουμε κάθε ενδοπεριφερειακή ανισότητα. Γιατί μπορεί όλοι να είμαστε ίσοι αλλά δεν είμαστε ίδιοι και οι ανάγκες διαφέρουν.

Σπύρος Λάμπου

Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας

Στερεά Υπεροχής

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.