Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

H πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ «Ελλάδα +» Η εναλλακτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Για ποιους δουλεύει η κυβέρνηση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παρουσίασε χθες, με τον πρόεδρό του, την πρότασή του για την απορρόφηση των κονδυλίων του ταμείου ανάκαμψης.

Οι πολίτες μπορούν να δουν και να κρίνουν τις στρατηγικού χαρακτήρα κατευθύνσεις πάνω στις οποίες κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Καλό είναι όμως να γνωρίζουν και τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση.

Πως έχει η κατάσταση σήμερα;

1. 14 κράτη – μέλη έχουν καταθέσει στην Κομισιόν, Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έδωσε το Σχέδιό της στη δημοσιότητα.

2. Βέβαια, αντί του Σχεδίου των περίπου 4.000 σελίδων που κατέθεσε στην Κομισιόν, έχει δώσει για διαβούλευση εντός των συνόρων ένα Σχέδιο 200 σελίδων, γεγονός που γελοιοποιεί κάθε έννοια διαβούλευσης και εκθέτει τη χώρα στην Ευρώπη.

3. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει ελάχιστα κονδύλια για την κοινωνική συνοχή. Η κυβέρνηση άλλωστε το έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή με τη θέση: «δεν θα δώσουμε τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης σε ελεημοσύνες». Θα τα δώσουν όμως σε φιλικούς τους επιχειρηματίες με μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας ακολουθώντας πιστά το ακραίο νεοφιλελεύθερο μοντέλο. Και αυτό δεν θέλουν να το πουν ευθέως.

4. Την ώρα που άλλες χώρες εντάσσουν στα δικά τους σχέδια ανάκαμψης ανέγερση φοιτητικών εστιών, προγράμματα κοινωνικής στέγης, στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ενίσχυση δημόσιων υποδομών, περιβαλλοντικά έργα και ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης, η Ελλάδα θα δώσει 13 δισ., μέσω τραπεζών, σε μεγάλους επιχειρηματίες, για να συμπράξουν σε μεγάλα έργα με το Δημόσιο. Επιχορηγεί δηλαδή με ξένο χρήμα τους μεγαλοεργολάβους, αφήνοντας στην τύχη τους τις επιχειρήσεις που αποτελούν το 99% της οικονομίας.

5. Την ώρα που «κόβει» μεγάλο αριθμό φοιτητών από τα περιφερειακά κυρίως πανεπιστήμια στέλνοντάς τους στα κολέγια , διατυπώνοντας κοινοτοπίες για την ανάγκη σύνδεσης των σπουδών με τις ανάγκες της αγοράς, επιμένει να αγνοεί ότι τα δημόσια πανεπιστήμια στη χώρα μας βρίσκονται μέσα στις κορυφαίες επιδόσεις των διεθνών κατατάξεων και μακράν πάνω από τις αντίστοιχες επιδόσεις του ιδιωτικού τομέα της χώρας μας τον οποίο επιδοτεί γενναιόδωρα.

Είναι καταφανές πως δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για να καταλάβουμε για ποιους δουλεύει αυτή η κυβέρνηση…………

Δείτε αναλυτικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην ιστοσελίδα της Ν.Ε Φθιώτιδας https://syrizafthiotidas.blogspot.com/ .

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.