Η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας (φωτορεπορτάζ+ video)

 Ρεπορτάζ: Νίκος Παρμενόπουλος

Η καθιερωμένη τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Λαμίας με τις ευλογίες  του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικολάου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Αυγούστου σε  το νέο δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας. Λίγο νωρίτερα ο νέος  Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης παραιτήθηκε από βουλευτής της ομάδας των Ανεξαρτήτων. Την έδρα καταλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Μπριάνης με την Νέα Δημοκρατία να ενισχύει κατά έναν ακόμη βουλευτή την κοινοβουλευτική ομάδα  της.
Πολιτικό όρκο έδωσαν οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ Αντωνίου Μαρία, Αντωνίου Κατερίνα, Ξεφλούδα ΄Ελενα και Ντούσικος Κώστας καθώς και ο  Τάσος Χρονάς από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» .

Μετά τις ευχές του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικολάου ακουλούθησε σύντομη,  αποχαιρετιστήρια ομιλία από τον απερχόμενο Δήμαρχο Λαμίας Γ. Κοτρωνιά. Ο νέος Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης , προτίμησε μια γενικόλογη και σύντομη  ομιλία. Ευχαρίστησε ονομαστικά τους » επισήμους» -πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και επιχειρηματίες- που παρευρέθηκαν στην ορκωμοσία  και δεσμεύτηκε προς όλους τους δημότες για έργα και όχι λόγια.  Ο κ. Σταυρογιάννης   κάλεσε  όλες τις δημοτικές παρατάξεις και  τους «επιφανείς» αλλά και » ανώνυμους συμπολίτες μας να στηρίξουν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής  ώστε   να αναδειχτούν τα μεγάλα ιστορικά, πολιτιστικά  και φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και  να  γίνει   η Λαμία σε πρωταγωνίστρια πόλη  όπως της αξίζει. Ο Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης  αναφέρθηκε επίσης στις  περικοπές κατά 60% των πόρων της Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση  οι οποίες  δημιουργούν μεγάλα εμπόδια στη λειτουργία των Δήμων και έδωσε την υπόσχεση ότι η νέα δημοτική αρχή θα είναι δίπλα σε όλους στους δημότες και στους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της τελετής,  δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ανάρτησαν πανό στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου ενάντια στα διόδια, ένα καυτό πρόβλημα για την περιοχή μας η οποία   συνεχώς κατακλύζεται από νέους σταθμούς διοδίων. Το  θέμα αυτό πάντως   ο νέος Δήμαρχος Λαμίας προτίμησε να μην το σχολιάσει προς το παρόν.

 

DSC_2009

DSC_1981  DSC_2010 DSC_2024 DSC_2028 DSC_2040

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.