« Η Ομοσπονδία ΕΒΕ Φθιώτιδας στις κινητοποιήσεις κατά του νέου πολυνομοσχεδίου »

 Στην Αθήνα βρέθηκαν μέλη της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Φθιώτιδας και του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας την Κυριακή 30-03-2014, συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ και των λοιπών κοινωνικών ομάδων, οι οποίες αντιδρούν στις πολιτικές της Κυβέρνησης και στο νέο πολυνομοσχέδιο ( Μνημόνιο ) το οποίο θα εξαφανίσει τις εναπομείνασες μικρές επιχειρήσεις της χώρας.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την Πλατεία Κλαυθμώνος στις 14.20 το μεσημέρι και κατέληξε στη Βουλή στις 15,30 όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των Κομμάτων, προκειμένου να επισημανθούν τα σοβαρά προβλήματα των ΕΒΕ, τα σημαντικότερα των οποίων είναι:

 -να σταματήσει η υπερφορολόγηση  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που τις οδηγεί στον αφανισμό

-να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις που αφορούν στα υπέρογκα φορολογικά πρόστιμα.

-να μην μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις

-να εκλογικευτούν οι ρυθμίσεις των οφειλών των ΜΜΕ προς τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ έτσι  ώστε  και να μπορούν εξυπηρετηθούν αλλά και για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ταμείων.

-να αποποινικοποιηθούν οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ

-να αποκατασταθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το σύνολο των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και να διαχωριστεί η ασφαλιστική ενημερότητα από τη θεώρηση των βιβλιαρίων.

Δυστυχώς κατά τη διάρκεια των ανωτέρω επαφών αιφνιδίως  πληροφορηθήκαμε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  προς τον Υπουργό Οικονομικών, η οποία διέκοψε τις συζητήσεις και υποχρέωσε το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ  να αποχωρήσει χωρίς να ολοκληρωθούν οι επαφές με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.

Η εξέλιξη αυτή εκτόνωσε και το σύνολο της εκτός βουλής διαμαρτυρίας , η οποία θα κορυφώνονταν  μετά τις 6 το απόγευμα που θα προστίθονταν στη συγκέντρωση  η ΓΣΕΕ , η ΑΔΕΔΥ, οι Φαρμακοποιοί και άλλοι κλάδοι που σταδιακά συγκεντρώνονταν  και  πλησίαζαν σε αριθμό τις 3.000 περίπου.

Αποχωρήσαμε από το σημείο της διαμαρτυρίας ( Βουλή ) με την εκτίμηση ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου θα αναβάλλονταν για τις επόμενες ημέρες, μετά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι η αψυχολόγητη κατά την άποψή μας και χωρίς ουσιαστικά βάση ενέργεια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πέτυχε αυτομάτως να εξυπηρετήσει το σκοπό της Κυβέρνησης με εκτόνωση των κοινωνικών αντιδράσεων και υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου αργά τη νύχτα.

Για άλλη μια φορά το παιχνίδι παίχτηκε υπέρ των συμφερόντων και κατά της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας χωρίς να « ανοίξει μύτη ».

Όλα πλέον συνηγορούν στην εκτίμηση ότι, στο άμεσο μέλλον ο αριθμός των επιχειρήσεων που έκλεισαν θα διπλασιαστεί  με τα εξοντωτικά πρόστιμα και την άρνηση ρύθμισης οφειλών.

Οι συνάδελφοι που χθες αδιαφόρησαν  και με τη στάση τους έδειξαν  για μια ακόμη φορά την ανοχή τους ας αναλάβουν ο καθένας ξεχωριστά την ατομική τους ευθύνη.

Τα συνδικαλιστικά όργανα έπραξαν  αυτό που επιβάλλουν  οι σημερινές καταστροφικές για τις επιχειρήσεις συνθήκες.

Οι εκλογές θα ολοκληρωθούν  και οι λογαριασμοί τον Ιούνιο θα αρχίσουν να καταφθάνουν μαζί με τα κατασχετήρια .

Το Δ.Σ.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.