Η Νίκη Κεραμέως στη Λαμία- Ιδρύεται Πειραματικό Δημοτικό στο 16ο σχολείο

Υπογράφηκε από την  υπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή η απόφαση με την οποία  προστίθενται  50   νέα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως Πειραματικά ή ως Πρότυπα  (41 και 9 αντίστοιχα), στα   28 Πρότυπα και 34 Πειραματικά που ήδη λειτουργούν. Ο συνολικός αριθμός των Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων είναι πλέον 112.

Στη Λαμία θα λειτουργήσει πειραματικό δημοτικό σχολείο  στο 16ο σχολείο ενώ  σε αυτή την φάση δεν θα  λειτουργήσει  πειραματικό στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση  για το οποίο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας σε σχολεία της Φθιώτιδας

Αυτό διαβεβαίωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που μετά την επίσκεψη στην Εύβοια επισκέφτηκε σήμερα αιφνιδιαστικά σχολεία της Φθιώτιδας.

Ειδικότερα πρώτη επαφή της Υπουργού Παιδείας ήταν με τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικ’ο του 2ου δημοτικού σχολείου Αταλάντης και στην συνέχεια με τους συνεργάτες της  επισκέφτηκε το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας όπου την υποδέχτηκε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελένη Μπενιάτα, με τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Δήμητρα Τσιάκα και τη Διευθύντρια του Σχολείου Νανά Κουτσονίκα. Το πρόγραμμα της Υπουργού περιλαμβάνει το 6ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας στη Νέα Άμπλιανη, το 22ο Δημοτικό και το 8ο Γυμνάσιο στη Ροδίτσα .

Η επίσκεψη της Υπουργού στην Φθιώτιδα θα ολοκληρωθεί με την συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι της Τρίτης με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Συμεών.

Τα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία   σε όλη τη χώρα.

Έως σήμερα Πειραματικά σχολεία λειτουργούσαν σε 7 από τις 13, και Πρότυπα σε 5 από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Από το σχολικό έτος 2021-2022, και στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις θα λειτουργούν Πειραματικά σχολεία, και στις 10 από τις 13 και Πρότυπα.

Η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου και οι εξετάσεις για τα Πρότυπα τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.