Η Μίνα Παπαναστασίου πρόεδρος του Περιφ. Συμβουλίου Στερεάς – Αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Ακριώτης (φώτο & βίντεο)

Ειδική συνεδρίαση για εκλογή Προεδρείου  στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς στην  αίθουσα της οδό Αινιάνων στη Λαμία πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου ενώ αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των Αντιπεριφερειαρχών που επέλεξε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Πρόεδρος από την πλειοψηφία εκλέχτηκε η κυρία Μίνα Παπαναστασίου από την Εύβοια, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής  και υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια στις εκλογές του 2012. Αντιπρόεδρος με 30 ψήφους 20 λευκά και μία αποχή εκλέχτηκε ο Γεώργιος Ακριώτης από τη μείζονος μειοψηφία από την Εύβοια  και γραμματέας  με 33 ψήφους 16 λευκά 1 άκυρο και μία αποχή,ο Κώστας Αποστολόπουλος  μέλος της πλειοψηφίας  από τη Φθιώτιδα .

Λίγο μετά την εκλογή της η κυρία Παπαναστασίου τόνισε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για την ίδια η παρουσία της στη θέση της προέδρου και αφού ευχαρίστησε τον Κώστα Μπακογιάννη και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους δεσμεύτηκε πως θα προσπαθήσει να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του οργάνου. Ζήτησε μάλιστα την αγαστή συνεργασία όλων  για την προώθηση των συμφερόντων του περιφερειακού συμβουλίου.

 Για την Οικονομική Επιτροπή   καταθέσαν υποψηφιότητες οι 6 από τους 7 συνδυασμούς.  Ο περιφερειακός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης για την Στερεά Βασίλης Ζούμπος απήχε από όλη την ψηφοφορία καταγγέλλοντας στρεβλώσεις του Καλλικράτη που αδικούν την μειοψηφία. Δεν μετείχε στις εκλογικές διαδικασίες της μειοψηφίας η Λαϊκή Συσπείρωση με δήλωση του επι κεφαλή του συνδυασμού Γ. Μαρίνου γιατί τις θεωρεί αντιδημοκρατικές έθεσε όμως υποψηφιότητα για θέσεις στις επιτροπές. Τόσο ο Γ Γκικόπουλος από τη Λαϊκή Συσπείρωση αλλά και ο Αθ. Γιαννόπουλος εξελέγησαν στην Οικονομική  Επιτροπή εξελέγησαν χάρη στη στάση και τις ψήφους του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας που έβαλε υποψηφιότητα μόνο για μια θέση από τις 3 που θα μπορούσε να διεκδικήσει. αφήνοντας χώρο για τους άλλους συνδυασμούς της μειοψηφίας. ΄Οπως τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού Βαγγέλης Αποστόλου απευθυνόμενος στο Γ. Μαρίνο «Αυτό που λέτε εσείς πως δεν θέλετε να διεκδικήσετε θα σας το δώσουμε εμείς».

Μετά την ψηφοφορία εκλέγονται ως ταχτικά μέλη της Οικονομικής  Επιτροπής της Περιφέρειας οι παρακάτω :

Από την παράταξη της πλειοψηφίας: Φακίτσας Β (Ευρυτανία) 33,  Κάππος Ε (Φωκίδα) 33, Κραγιάννης Κ(Φθιώτιδα) 34,  Ταγκαλέγκας 33(Βοιωτία , Μπούρμας Ηλίας ( Ευβοια) 34.

Από την μειοψηφία: Αγγελέτος (Φωκίδα-Στερεά σε νέα Τροχιά) 14,   Γκικόπουλος Γ(Βοιωτία- Λαϊκή Συσπείρωση) 34, και Γιαννόπουλος  Αθ. (Φθιώτιδα-Συμφωνία για τη Στερεά)27.

Ως αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής  Επιτροπής εκλέχθηκαν οι: Τσιτσάνης 32, Μίχος 32, Αργυρίου 32, Περγαντάς Ι 32, Βαρδακώστας 33, Στουπής 27, Γεωργούλης 29, Μαρίνος 31.

Αυτοπροτάθηκαν αλλά δεν εκλέχτηκαν οι  Κώστας Χαϊνάς (Ενεργοί Πολίτες Στερεάς) 4 ψήφους, όπως και ο Απόστολος Γκλέτσος (Ε.Α.) με 2 ψήφους.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας  Μπακογιάννης, δεν ανακοίνωσε    τους θεματικούς Αντιπερειφερειάρχες στην σημερινή συνεδρίαση κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και πριν την Έκτακτη συνεδρίαση της 15ης Σεπτεμβρίου   για την εκλογή.των Αντιπροσώπων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

DSC_2401 DSC_2411 DSC_2448 DSC_2449 Μίνα ΠαπαναστασίουDSC_2390

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.