Η Λαϊκή Συσπείρωση Λαμιέων για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας

Κατά την άποψη της Λ.Σ. Λαμιέων η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, έχει τα χαρακτηριστικά της δημιουργίας ενός φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Εκτιμούμε, ότι σύντομα θα ακολουθήσει η επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης με στόχο τα λίγα ψιλά που έχουν απομείνει στη λαϊκή τσέπη.

     Βέβαια, η δραστηριότητα της Δημοτικής Αστυνομίας, ως φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δεν περιορίζεται μόνο στη στάθμευση, αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων του Δήμου, της διαδικασίας προστίμων, βεβαίωσης και είσπραξης οφειλών.

      Τα προβλήματα στάθμευσης και κυκλοφορίας στην πόλη της Λαμίας, τα κρούσματα παραβατικότητας, τα ναρκωτικά, δεν είναι φαινόμενα που οφείλονται στην έλλειψη της Δημοτικής Αστυνομίας, ούτε θα λυθούν με την επανασύσταση της.

      Απαιτούν έργα και συγκεκριμένες παρεμβάσεις προς όφελος των πολλών. Απαιτούνται δημοτικοί χώροι στάθμευσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κίνηση μεγάλων οχημάτων και λεωφορείων στο κέντρο της πόλης, μέτρα και πράξεις για την ένταξη κοινωνικών ομάδων όπως οι ΡΟΜΑ, και κυρίως των μικρών παιδιών στην εκπαίδευση.

     Απαιτούνται αποφάσεις και δράση ενάντια στις πολιτικές που γεννούν φτώχεια και εξαθλίωση.

     Στο Δήμο Λαμιέων υπάρχει εμπειρία από την προηγούμενη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και τη θέληση των εργαζομένων, η βασική δραστηριότητά της ήταν η βεβαίωση παραβάσεων για παράνομη στάθμευση.

     Θύματα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και των πολιτικών για την στήριξη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, ήταν και οι ίδιοι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία που με απόφαση της τότε κυβέρνησης καταργήθηκε και οι ίδιοι εντάχθηκαν στο απαράδεκτο καθεστώς της «κινητικότητας».

  Και ο εμπαιγμός συνεχίζεται με την απόφαση που δίνει τη δυνατότητα επανασύστασης υπηρεσιών Δημοτικής Αστυνομίας  χωρίς πρόσληψη νέου προσωπικού. Δηλαδή με το προσωπικό που υπηρετούσε στο παρελθόν, ενώ έχει μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες πολύ καιρό πριν.  

    Εκφράζουμε ακόμα σημαντικές επιφυλάξεις για την επιχειρησιακή επάρκεια της υπηρεσίας, καθώς θα στελεχωθεί από 11 μόνο άτομα. Όπως επίσης και για το ετήσιο κόστος της.

Η Λαϊκή  Συσπείρωση Λαμιέων διαφωνεί πολιτικά και δεν συναινεί στην επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.