Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον Περιφερειακό Σύνδεσμο για την Διαχείριση των Απορριμμάτων (ΦΟΣΔΑ) Στερεάς

Συνεδριάζει αύριο στη Χαλκίδα ο Περιφερειακός Σύνδεσμος για την Διαχείριση των Απορριμμάτων(ΦΟΣΔΑ) Στερεάς, που παίζει ξεχωριστό ρόλο στο πώς θα προγραμματισθεί και θα προχωρήσει όλη η διαδικασία.

Με κάθε ευκαιρία και σε κάθε περίπτωση, ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, έχουμε τονίσει την ανάγκη να παραμείνει όλη αυτή η διαδικασία υπό δημόσιο έλεγχο. Να αποτραπεί οποιαδήποτε ανάμειξη επιχειρηματικών κύκλων, που ήδη εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον, μυρίζοντας πολλά κέρδη στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σε αντίθετη λογική και χωρίς καν να ζητήσει την γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας, ο Δήμαρχος κ. Σταυρογιάννης, ως πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ της Περιφέρειας, ετοιμάζεται να προτείνει στη συνεδρίαση και να την οδηγήσει σε απόφαση για τη μετατροπή του Συνδέσμου σε ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Α.Ε.).

Με αυτό τον τρόπο, εισάγει τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στο σύνολο της διαχείρισης των απορριμμάτων και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις, για την ενεργό συμμετοχή του μεγάλου κεφαλαίου, με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα(ΣΔΙΤ) και των Συμβάσεων Παραχώρησης.

Σε αυτή τη βάση καταγγέλλουμε πολιτικά την πρακτική του Δημάρχου, που υποτιμά ευθέως και σημαντικά το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας αλλά και τα υπόλοιπα Δ.Σ. της περιοχής, που θα κλιθούν εκ των υστέρων και προ τετελεσμένων να εγκρίνουν την Α.Ε.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη.

Καλεί το λαό της Λαμίας και ολόκληρης της περιοχής να αντιδράσουν πρακτικά και συγκεκριμένα για την αποτροπή των εξελίξεων της Ιδιωτικοποίησης.

                                                               ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

                                                                 ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.