Ζωή Κωνσταντοπούλου: Είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για τη μάχη της απελευθέρωσης

Επίσκεψη στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Λαμίας  έκανε η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα στα πλαίσια περιοδειών που  έχει ξεκινήσει  σε όλη την χώρα για την συγκρότηση και την οργάνωση του κόμματος .

Νωρίτερα η κ. Κωνσταντοπούλου είχε επισκεφτεί το Νομό Βοιωτίας όπου κατέθεσε στεφανι στο μνημείο των σφαγιασθέντων από τους ναζί στο μαρτυρικό Δίστομο και  συζήτησε με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Αλουμινίου.

Στη Λαμία η  πρώην πρόεδρος της βουλής σε συνέντευξη που έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ τόνισε, ότι η Πλεύση Ελευθερίας βρίσκεται σε «απελευθερωτική τροχιά για αυτό και θα βρίσκεται από εδώ και στο εξής παντού».  «Και ελπίζουμε να βρίσκουμε παντού εκτός από τους δημοσιογράφους πρωτίστως τους πολίτες που δικαιούνται πολλά περισσότερα από αυτά που έχουν απομείνει ως διακαιώματα και δικαιούνται πάνω από όλα Δημοκρατία και Ελευθερία», πρόσθεσε.

Την κ. Κωνσταντοπούλου συνόδευε και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό  Βασίλης Κυριακάκης, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται  μετά την αποχώρησή του από το ΣΥΡΙΖΑ, πέρυσι το καλοκαίρι εξαιτίας του τρίτου Μνημονίου θα συμπλεύσει τελικά με το κόμμα της  Ζωής Κωσταντοπούλου.

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  λέγοντας ότι διεκδικεί «όσκαρ ψευτιάς» και «βραβείο πολιτικού πινόκιο»  για τα ψέματα που έχει πει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχει δικαίωμα ούτε ο ίδιος, ούτε κανείς από το περιβάλλον του να ισχυρίζεται ότι το άκρως νεοφιλελεύθερο, αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και ανελεύθερο μνημονιακό καθεστώς που υπηρετούν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Αριστερά».

Για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών σε ερώτηση που της τέθηκε δήλωσε:  «Όποιο κι αν είναι το σχέδιο αιφνιδιασμού, όποια μεθόδευση κι αν επιχειρήσει το κυβερνητικό επιτελείο, εμείς θα είμαστε έτοιμοι, προετοιμασμένοι, προϊδεασμένοι και υποψιασμένοι. Δε θα συμβεί ξανά ποτέ ο αιφνιδιασμός και το πραξικόπημα του καλοκαιριού, που αποτέλεσε το colpo grosso του επιτελείου Τσίπρα». Αναφορικά με την ετοιμότητα του κόμματός της εν όψει εκλογών η κ. Κωνσταντοπούλου  υπογράμμισε: «Η Πλεύση Ελευθερίας θα οργανωθεί στο προσεχές διάστημα με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου, όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές,  να είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Θα είμαστε παρόντες με ψηφοδέλτια σε όλη την χώρα για να δώσουμε την μάχη για την Ελευθερία του λαού και ζητάμε την στήριξη  τους».

Αναφορικά με το ποιοι μπορούν να προσχωρήσουν στην Πλεύση Ελευθερίας . και ποιοι θα είναι  ευπρόσδεκτοι   σημείωσε με νόημα ότι  η «Πλεύση Ελευθερίας» δεν πρόκειται να είναι ένα πλαίσιο ανακύκλωσης πολιτικών προσωπικοτήτων , αλλά η  είναι μάχη απελευθέρωσης του λαού. Είναι η μάχη, που πρέπει να δοθεί από αποφασισμένους ανθρώπους και συλλογικότητες, με ενωμένες δυνάμεις, Ευπρόσδεκτοι στην Πλεύση Ελευθερίας είναι τόσο άνθρωποι που τοποθετούνται στην Αριστερά, όσο και τα κοινωνικά κινήματα, αλλά και όσοι διεκδικούν με δημοκρατικό πατριωτισμό,  την υπεράσπιση της πατρίδας μας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», πρόσθεσε. «Όλοι όσοι θέλουν να δώσουν τη μάχη και να χτίσουν μαζί μας ένα διαφορετικό κόσμο, που είναι εφικτός, σε πείσμα των προσπαθειών ενός ολιγαρχικού, συστήματος να μας πείσει ότι αυτό δε γίνεται».

Η κ.  Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε ότι το αμέσως επόμενο  χρονικό διάστημα η Πλεύση Ελευθερίας θα διοργανώσει  στην Φθιώτιδα μεγάλη πολιτική εκδήλωση και απήθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες και πρωτίστως τους νέους να συγκροτήσουν τη «Πλεύση Ελευθερίας» ανοικτά και αμεσοδημοκρατικά. 

z 235 z 242 z 251

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.