Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει απόδοση ευθύνης χωρίς αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου

Αντιπροσωπεία της «Πλεύσης Ελευθερίας» με επικεφαλής την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τους Γιάννη Σταθά, Ραχήλ Μακρή και Κώστα Ζηκογιάννη συμμετείχε στις σημερινές εκδηλώσεις στη μνήμη των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο.

Στη μετάβαση προς το μνημείο των πεσόντων πορεύτηκαν με το πανό των Γερμανών Ακτιβιστών «ΑΚ Δίστομο», που ενεργοποιούνται για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, με την οποία δικαιώνονται τα θύματα του Διστόμου και υποχρεώνεται το γερμανικό κράτος να καταβάλει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις.

 Η Ζωή  Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο   εστιάζοντας   στο μήνυμά της στην καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ειδικότερα η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Μνήμης για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που γνώρισε η ανθρωπότητα, τη σφαγή του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944. Τιμής στα θύματα που έπεσαν για την Ελευθερία. Εβδομήντα δύο χρόνια μετά δεν έχουν ακόμη διεκδικηθεί από την ελληνική Πολιτεία οι γερμανικές οφειλές. Δεν έχει υπάρξει υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας που να θέσει την υπογραφή του για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου».

Η κ. Κωνσταντοπούλου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την μη διευθέτηση του ζητήματος και παροτρύνοντας  τον λαό να παλέψει προκειμένου να «δικαιωθούν τα θύματα του Διστόμου και να λογοδοτήσει η Γερμανία για τα εγκλήματα της.

«Δεν έχει υπάρξει Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας που να θέσει την υπογραφή του για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου. Η σημερινή Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση Τσίπρα, πούλησε την υπόθεση των Γερμανικών Οφειλών, πούλησε την υπόθεση του Διστόμου, όπως πούλησε την Πατρίδα. Εναπόκειται, στους Έλληνες και τις Ελληνίδες αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται για Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και για Ειρήνη, να παλέψουν προκειμένου να δικαιωθούν τα θύματα του Διστόμου αλλά και να λογοδοτήσει η εγκληματήσασα Γερμανία». 

Διότι, επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου «Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει απόδοση ευθύνης χωρίς αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου, χωρίς καταβολή των Γερμανικών Οφειλών. Η «Πλεύση Ελευθερίας» θα συνεχίσει τον αγώνα για την καταβολή των Γερμανικών Αποζημιώσεων και Οφειλών, για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών, για την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και για την αποζημίωση και αποκατάσταση των καταστροφών αλλά και για την αποζημίωση των θυμάτων».

images.watchit.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.