Ε.Κ. Λαμίας: Όλοι στην Συγκέντρωση -Κυριακή 1η ΜΑΗ 10:00 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΜΑΓΙΑΣ  ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

1ΜΑΗ 2022 ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΜΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΦΤΩΧΕΙΑ – ΠΟΛΕΜΟΥΣ – ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.

Συναδέλφισσες -οι,

Η φετινή Πρωτομαγιά, βρίσκει την εργατική τάξη της χώρας μας να ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις από ένα παρατεταμένο εδώ και μήνες κύμα ακρίβειας σε μία σειρά προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, με αβάσταχτους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας που προκαλούν ηλεκτροσόκ στους εργαζόμενους, με τον πληθωρισμό να βρίσκεται στο 9% και τον μέσο μισθό στα επίπεδα του 2007.

Ο εργαζόμενος λαός 14 χρόνια μετά την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης είδε πρώτα να τσακίζονται οι μισθοί και τα δικαιώματά του και τρία διαφορετικά αστικά κόμματα που εναλλάσσονταν στην κυβέρνηση να τον αλυσοδένουν με τρία μνημόνια από ένα ο καθένας τους. Στην συνέχεια βρέθηκε αντιμέτωπος με την Πανδημία και τις εγκληματικές ελλείψεις στις δημόσιες δομές υγείας και τη διαχρονική απαξίωση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και φυσικά της τωρινής, που όχι μόνο δεν το ενίσχυσε σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες, αλλά συνέχισε την περεταίρω συρρίκνωση του. Τώρα, βλέπει να βρίσκεται αντιμέτωπος και με μια νέα ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην ευρύτερη περιοχή που στο κουβάρι των αντιθέσεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ η αστική τάξη της χώρας μας θέλει να τον εμπλέξει ακόμα περισσότερο για ξένα προς αυτόν συμφέροντα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όλα τα αστικά κόμματα που βρίσκονται στο άρμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, βαθαίνουν την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο προς όφελος των Ελλήνων κεφαλαιοκρατών. Αυτοί είναι που βλέπουν τον πόλεμο ως μια νέα μεγάλη ευκαιρία να λάβουν μέρος στην λεία από το μοίρασμα της πίτας των υδρογονανθράκων και των δρόμων μεταφοράς. Αυτοί είναι που για τα δικά τους συμφέροντα δεν διστάζουν να χύσουν το αίμα των εργαζομένων, να τους μετατρέψουν σε χρήσιμη καύσιμη ύλη και κρέας για τα κανόνια τους.

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τους ανταγωνισμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις των ιμπεριαλιστικών κρατών και μηχανισμών. Αντίθετα, όπως αποδεικνύεται και από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, χαμένοι είναι και οι δύο λαοί που έχουν γίνει μαριονέτες στην εξυπηρέτηση των φονικών τους ανταγωνισμών και κάθε μέρα χάνουν την ζωή τους για τα κέρδη των αστικών τάξεων, των ολιγαρχών και των δύο χωρών, που γίνονται πρόσφυγες και χάνουν το βιός τους.

Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς του Σικάγο το 1886 πάντα επίκαιρο: Η πάλη των εργατών όλης της Γης για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι λαοί και οι εργατικές τάξεις όλων των χωρών έχουν μόνο ένα δρόμο να βαδίσουν, αυτόν της κοινής πάλης για τα κοινά συμφέροντα των εργαζομένων όλης της Γης, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς φτώχεια, πολέμους και αδικία. Αυτή είναι και η μόνη σωστή πλευρά της ιστορίας που φωτίζεται, από την θυσία των εργατών του Σικάγο το 1886, από την θυσία εκατομμυρίων εργατών που διαχρονικά έδωσαν την ζωή τους στον τροχό της κοινωνικής προόδου, από την θυσία των 200 Κομμουνιστών την 1ΜΑΗ του 1944 που αντιμετώπισαν με στωικότητα και ηρωισμό τα πολυβόλα των ναζιστών κατακτητών.

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες,

Διανύουμε την Τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, ενός αιώνα που η τεχνολογία, η επιστήμη και η παραγωγικότητα της εργασίας έχουν φτάσει σε απίστευτα επίπεδα προόδου. Μια πρόοδο που θα μπορούσε να καλύψει μία σειρά από τις ανάγκες όλου του λαού σε όλες τις χώρες. Αντιθέτως όμως, βλέπουμε συνέχεια η ζωή μας, η ζωή των εργαζομένων, να γίνεται χειρότερη, να μην μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, ο μισθός να εξαφανίζεται στα μέσα του μήνα, μια σειρά από κοινωνικά δικαιώματα, όπως αυτό της μόρφωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, κα, να έχουν γίνει ένα πανάκριβο εμπόρευμα.

Την ίδια ώρα όμως βλέπουμε και τον τεράστιο πλούτο που παράγεται από τα δικά μας χέρια να συσσωρεύεται στα χέρια μίας μικρής παρασιτικής τάξης που ζει μέσα στην χλιδή και τα πλούτη. Είναι η ίδια τάξη που μέσα από τις κυβερνήσεις της από την μια τσακίζει τα δικαιώματά μας, κρατάει τους μισθούς μας στα επίπεδα του 2007, διαλύει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Η ίδια πολιτική που μας αφήνει το καλοκαίρι να καιγόμαστε και το χειμώνα να πνιγόμαστε και να παγώνουμε από το κρύο, είναι αυτή που δίνει δισεκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, μπουκώνει συνεχώς με χρήμα μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, τσακίζει με καταστολή όποιον διεκδικεί και σηκώνει κεφάλι.

Αυτή η τάξη και τα κόμματα που την υπηρετούν, είναι ο εχθρός μας, αυτό το σύστημα πρέπει οι εργαζόμενοι να βάλουν στο στόχαστρό τους, να το ανατρέψουν και να χτίσουν το δικό τους δίκαιο κόσμο.

Συναδέλφισσες -οι,

Η φετινή Πρωτομαγιά μπορεί και πρέπει να γίνει η απαρχή μεγάλων μαχών και διεκδικήσεων για τους εργαζόμενους της χώρας. Με παρακαταθήκη την μεγάλη απεργία της 6ης Απρίλη των εργατών, να μπούμε στην μάχη να γίνει καθολικό αίτημα όλης της εργατικής τάξης η πρότασή των ταξικών συνδικάτων για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στα 825€ κατώτερο μεικτό μισθό. Ταυτόχρονα να απαιτήσουμε:

· Την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τους μισθούς και το σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς

· 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

· Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.

· Το επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού.

· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά.

· Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

· Μείωση στην τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

· Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά.

Όλοι στην Συγκέντρωση -Κυριακή 1ηΜΑΗ 10:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.