Ε.Κ. Λαμίας: Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό Δεν είναι εμπόρευμα

Η κυβέρνηση φέρνει την Δευτέρα στη βουλή για ψήφιση, ένα ακόμα αισχρό νομοσχέδιο που εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί παραπέρα το νερό.

Έχουμε νιώσει για τα καλά τι σημαίνει Ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση, να γίνονται όλα εμπόρευμα και να μετριούνται σε κέρδη για λίγους, ενώ ο λαός βιώνει τις τραγικές συνέπειες αυτής της εγκληματικής πολιτικής.

Θα δούμε στα σπίτια τα τιμολόγια του νερού να ανεβαίνουν, οι αγρότες να μην μπορούν να ποτίσουν γιατί θα αυξηθεί το κόστος, αλλά ακόμα και επιπτώσεις στην ίδια την ποιότητα του νερού.

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ Λαμίας όπως και σε άλλες ΔΕΥΑ έχουν δηλώσει την εναντίωσή τους και ήδη βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, και στηρίζει την 24ωρη Απεργία που έχει προκηρύξει ο κλάδος, για την Δευτέρα 20 Μάρτη, την μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό να δυναμώσουμε τον αγώνα, μαζί με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες ύδρευσης και άρδευσης, για να μην πούμε το νερό νεράκι.

Διεκδικούμε

· Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης

· κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείριση του, Έξω οι εργολάβοι

· φθηνό και ποιοτικό νερό. άμεση μείωση των τιμολογίων, κυρίου σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.

· καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές λαϊκές οικογένειες

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.