Ε.Κ. Λαμίας: Ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για την υγεία

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει τα δόντια της απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό, ετοιμάζοντας άλλο ένα νομοσχέδιο κατά παραγγελία των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρήσεων, των ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα με την πανδημία αλλά και με τις επιλογές της η κυβέρνηση, έχει αποδυναμώσει το δημόσιο σύστημα υγείας και έχει ταΐσει με άφθονο χρήμα τους μεγάλο κλινικάρχες.

Συνεχίζει το εγκληματικό της έργο με νομοσχέδιο για την υγεία που δόθηκε σε διαβούλευση και περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών.

Αν ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο θα αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας και θα ενισχύσει την ιδιωτική υγεία.

Αντί η κυβέρνηση να λύσει το τεράστιο πρόβλημα της αναμονής, της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας, σπρώχνει με αυτό τον τρόπο τους αρρώστους στις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές.

Αυτή η δραματική εξέλιξη για την υγεία θίγει και τους γιατρούς, αλλά και το λαό, τους ασθενείς, που πλέον θα πρέπει να βάζουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να γιατρευτούν.

Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στον τομέα της υγείας σε υποδομές εξοπλισμό είναι αποτέλεσμα μιας διαχρονικής πολιτικής που θέλει τη συρρίκνωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Φαίνεται καθαρά και με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση πως δεν έχει πρόθεση να λάβει ουσιαστικά μέτρα για τη φροντίδα της υγείας του λαού, αλλά πώς θα ενισχύσει την εμπορευματοποίηση της υγείας. Όπως με τα απογευματινά ιατρεία, χειρουργεία, με τη δράση των ιδιωτών μέσα στα δημόσια νοσοκομεία και την εξώθηση των ασθενών από τις δημόσιες δομές στις ιδιωτικές ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες υγείας.

Καλούμε την Εργατική Τάξη και το λαό να κάνουμε δική μας υπόθεση τον αγώνα για την υγεία, να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η πολιτική που τσακίζει τα οποία δικαιώματα έχουν απομείνει.

Ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για την υγεία.

Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος, καμία αναμονή, αγώνες εδώ και τώρα.

Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιοι δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό.

Απαιτούμε στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.

Απαιτούμε γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημοσίου συστήματος υγείας.

Κανένα κλείσιμο καμία συγχώνευση νοσοκομείου Κέντρο Υγείας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.