Εύβοια: Προφυλακίστηκε ο φύλακας για ασέλγεια κατ΄εξακολούθηση σε βάρος 27χρονης τροφίμου ΑΜΕΑ

Σοκ προκάλεσε στο πανελλήνιο η αποκάλυψη  σχετικά με την σύλληψη του 51χρονου φύλακα για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 27χρονης ΑμεΑ που είναι τρόφιμη στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία  Εύβοιας  στο Βαθύ Αυλίδας,   το οποίο ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς.

Συγκεκριμένα, κατά την αργία της Καθαράς Δευτέρας, στις 15 Μαρτίου, υπάλληλος του Παραρτήματος ΑμεΑ Εύβοιας που βρίσκεται στο Βαθύ Αυλίδας έξω από τη Χαλκίδα, συνέλαβε επ’αυτοφώρω συνάδελφό της ο οποίος εν ώρα υπηρεσίας συνευρίσκονταν σεξουαλικά  με τρόφιμη της Μονάδας η οποία έχει ήπια νοητική υστέρηση.

Η υπάλληλος κατήγγειλε το περιστατικό στην υπεύθυνη βάρδιας και οι διαδικασίες κινήθηκαν άμεσα.  Ενημερώθηκε ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου ανήκει το Ίδρυμα, κ. Δημήτρης Δρακάκης, ο οποίος μετέβη στο Ίδρυμα και μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Λουκά και την υπάλληλο, κατήγγειλαν εγγράφως το περιστατικό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ο υπάλληλος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου για την κακουργηματική πράξη της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση προσώπου σε γενετήσια πράξη.  Επιπλέον, παραπέμθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο στο πειθαρχικό συμβούλιο του Υπουργείου Εργασίας για την πειθαρχική διοικητική διαδικασία.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.