Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Πρόσκληση σε ανοιχτή Γενική Συνέλευση (Κυριακή 26/9)

Πρόσκληση του Εργατικού Κ΄εντρου Λαμίας

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας απευθύνει πλατύ κάλεσμα στα Σωματεία, σε κάθε συνδικαλιστή και εργαζόμενο που προβληματίζεται, να πάρει μέρος στην ανοιχτή απολογιστική Γενική Συνέλευση που διοργανώνει την Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2021 και ώρα 17:00 μμ. στην Πλατεία Κοντόπουλου (Καράβι) στη Λαμία.

Οι εξελίξεις του προηγούμενου διαστήματος, οι καταστροφικές πυρκαγιές που άφησαν πίσω τους τεράστιες συνέπειες στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Από τη μια στιγμή στην άλλη, χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά είδαν να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής, συνέπεια της συνειδητής υποχρηματοδότησης όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής στη δασοπυρόσβεση με τεχνικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό.

Επιπλέον, το κύμα ανατιμήσεων σε ρεύμα, θέρμανση, καύσιμα και σε εκατοντάδες προϊόντα απαραίτητα για τις οικογένειές μας, θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημα μας.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για δήθεν παροχές στους εργαζόμενους, δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες απώλειες που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια στο μεροκάματο, τους φόρους που έχουμε πληρώσει, την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Η σημερινή κυβέρνηση πράττει όπως ακριβώς κι όλες οι προηγούμενες. Ψηφίζει σωρηδόν αντεργατικά μέτρα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα και την κερδοφορία των λίγων. Ο «νόμος Χατζηδάκη» της κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί αντεργατική τομή, που διαλύει κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος. Βάζει νέα εμπόδια στους αγώνες και τη λειτουργία των συνδικάτων. Συμπληρώνει όλους τους προηγούμενους νόμους των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και επιχειρεί να ξεμπερδέψει μια και καλή με τους αγώνες και τους «ενοχλητικούς» εργαζόμενους. Να ξέρουν όμως, ότι με αυτόν τον καημό θα μείνουν.

Δεν είναι για το δικό μας καλό να μην πληρώνει η εργοδοσία την υπερωριακή απασχόληση μέσα από την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, με τον κάθε εργαζόμενο ξεμοναχιασμένο, ανυπεράσπιστο. Αυτός ο νόμος είναι «βούτυρο στο ψωμί» των αφεντικών και της κερδοφορίας τους.

Δεν είναι προς το συμφέρον μας η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και του 5νθήμερου. Η εντατικοποπήση της εργασίας θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλειά μας. Τα τραγικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της 7ήμερης απασχόλησης τα είδαμε στο εργοστάσιο της ATLAS TAPES στην Αταλάντη όπου σε διάστημα 3 μηνών δυο (2) συνάδελφοι μας έχασαν την ζωή τους από εργατικά «ατυχήματα». Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και σε άλλους εργασιακούς χώρους της περιοχής όπου οι εργοδότες έχουν επιβάλλει με το «έτσι θέλω» την 6ήμερη και 7ήμερη απασχόληση στους εργαζόμενους.

Δεν είναι για το δικό μας καλό το χτύπημα του δικαιώματος των εργαζομένων να οργανώνονται και να παλεύουν μέσα από τα Συνδικάτα τους για όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν! Η κυβέρνηση και η εργοδοσία καταλαβαίνουν πω οι εργαζόμενοι δε θα ανεχτούν πλέον να δουλεύουν σε συνθήκες σύγχρονου μεσαίωνα για αυτό παίρνουν τα μέτρα τους προσπαθώντας να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα των εργαζομένων να χρησιμοποιούν το όπλο της Απεργίας για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Δεν πρόκειται να τους περάσει

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε τη σφαγή μας για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.

Η απόφασή μας είναι να αγωνιστούμε με επίκεντρο τις ανάγκες και τα συμφέροντα της δικής μας ζωής και των οικογενειών μας.

Δεν πειθαρχούμε, δε συμβιβαζόμαστε, δε σκύβουμε το κεφάλι!

Η απόφασή μας είναι η προετοιμασία ενός μαζικού, δυναμικού αγώνα ώστε:

· Να βελτιώσουμε τα μεροκάματα και την ασφάλισή μας, να παλέψουμε για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας ώστε να μη σακατευόμαστε στους χώρους δουλειάς, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.

· Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί νόμοι των τελευταίων χρόνων.

· Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και όλους τους τρόπους για να μείνει στα χαρτιά ο «νόμος Χατζηδάκη». Όπου και οποιαδήποτε στιγμή η εργοδοσία επιχειρήσει να εφαρμόσει την απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση να υπολογίσει καλά ότι θα βρει απέναντι της το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και τα σωματεία μας.

Η αναμέτρηση θα είναι σκληρή, αλλά εμείς θα βγούμε νικητές!

Όλοι στον αγώνα – όλοι στα Συνδικάτα!

Συνάδελφοι, για όλα τα παραπάνω καλούμε όλα τα σωματεία, κάθε συνδικαλιστή και εργαζόμενο που προβληματίζεται να πάρει μέρος στην ανοιχτή απολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2021 και ώρα 17:00 μμ. στην Πλατεία Κοντόπουλου (Καράβι) στη Λαμία.

«Τώρα, όσο ποτέ, ο αγώνας μάς έχει όλους ανάγκη και όλοι έχουμε ανάγκη τον αγώνα»

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.