Η συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Λαμία (φώτο & βίντεο)

 Στη Λαμία στην πλατεία  Διάκου   το πρωί της Παρασκευής γιορτάστηκε η Εργατική Πρωτομαγιά σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε  το Εργατικό κέντρο Φθιώτιδας και σωματεία του Νομού .Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς συμμετείχαν επίσης, το ΜΕΤΑ (Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής) , η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Αντίσταση και το Νομαρχιακό Τμήμα Φθιώτιδας της ΑΔΕΔΥ. Στο πλευρό  των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων  που βρέθηκαν στην πλατεία Διάκου ήταν και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Φθιώτιδα (Β. Κυριακάκης, Απ. Καραναστάσης και Β. Λέβα).

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων τίμησαν τους νεκρούς απεργούς του 1886 στο Σικάγο και αναφέρθηκαν στις αξίες,  το νόημα και τον  συμβολισμό  της Εργατικής Πρωτομαγιάς  για τη  διεκδίκηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Όπως τονίστηκε από τους ομιλητές της συγκέντρωσης, στην Ελλάδα του σήμερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι,  η νέα γενιά «πλήρωσαν» και «πληρώνουν» πολύ σκληρά τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, που μας βύθισαν στην οικονομική ύφεση, με την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση να παίρνει χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης.

Στη χώρα μας, το Κεφάλαιο και οι διεθνείς τοκογλύφοι, με όχημα τους κυρίαρχους κύκλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ , επιχειρούν να πνίξουν το δικαίωμα των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού, να αγωνίζονται να αλλάξουν τη ζωή τους και την πορεία της χώρας. Γι’ αυτό, ο αγώνας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές  της λιτότητας, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ώστε να μη γίνει η χώρα μας αποικία χρέους και προτεκτοράτο των τοκογλύφων δανειστών, συνεχίζεται και είναι σκληρός και ανελέητος.  Η  εργατική τάξη με ενότητα και αγώνα θα συνεχίσει να αντιστέκεται  στους  εκβιασμούς και να αγωνίζεται για τα δικαιώματα της    για χώρα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δημοκρατική  χωρίς μνημόνια και πολιτικές λιτότητας.

Ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε και φέτος από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πάρκου με την συμμετοχή των αγροτών της ΠΑΣΥ. Η  πρόσκληση για κοινή πορεία των συγκεντρωμένων των πλατειών της πόλης που απηύθυνε ο  πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ στην Φθιώτιδα Στέφανος Βαγγελός δεν έγινε αποδεκτή από το ΠΑΜΕ.
DSC_1943 DSC_1947 DSC_1950 DSC_1959 DSC_1962 DSC_1964 DSC_1965 DSC_1970  DSC_1977 DSC_1978

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.