Επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς

Η  τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας της 27 Αυγούστου 2013 άρχισε  με τη δήλωση αποχώρησης από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβούλου Παναγιώτη Ριζάκου ο οποίος άφησε αιχμές για τη λειτουργία του συνδυασμού του κ. Περγαντά. Ο κ. Ριζάκος κατά πληροφορίες στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές  πρόκειται  να στηρίξει  το ψηφοδέλτιο του κ. Θανάση Γιαννόπουλου.
Η συνεδρίαση έληξε επεισοδιακά κατά τη συζήτηση του θέματος των τριών Αναπτυξιακών εταιρειών της Περιφέρειας  μετά από έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου Αλ. Πίσχινα και του δημοσιογράφου Γιωργου Παλαμιώτη. Συγκεκριμένα ο κ. Παλαμιώτης επέμενε να κάνει σαν πολίτης δύο ερωτήσεις για να διαφωτιστεί το θέμα  όπως ανέφερε  αλλά ο πρόεδρος ήταν ανένδοτος και δεν του έδινε το λόγο επικαλούμενος τον κανονισμό.  Η κατάσταση  ξέφυγε  εντελώς με λεκτικές αντιπαραθέσεις και δεν εκτονώθηκε  μετά την προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης. Μη μπορώντας να ελέγξει την κατάσταση  αλλά ανυποχώρητος  στην απόφαση του ο κ. Πίσχινας  ανάγγειλε την οριστική  διακοπή της συνεδρίασης χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση για το θέμα των αναπτυξιακών εταιρειών της Περιφέρειας και της νομικής δυνατότητας τους να συνεχίσουν την λειτουργία τους σύμφωνα  με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.
 Στο ενδιάμεσο της συνεδρίασης  για μια ακόμη φορά έγινε συζήτηση για τις δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα της ΛΑΡΚΟ και την κατάσταση μετά τους σεισμούς στην Αμφίκλεια.

 Οπως ενημέρωσε το σώμα ο κ. Περγαντάς,  σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αμφίκλεια, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, καθώς και υπηρεσιών του ΟΑΣΠ και ΥΑΣ διαπιστώθηκε ο μέχρι τώρα συντονισμός των ενεργειών  μεταξύ της Περιφέρειας και των κεντρικών δομών, με αποτέλεσμα να έχει ολοκληρωθεί η δευτεροβάθμια καταγραφή των ζημιών και έχει ήδη εκδοθεί το ΦΕΚ που αφορά τις αποζημιώσεις.

Οσον αφορά  την  συνάντηση που έγινε στη ΛΑΡΚΟ με τα Σωματεία της Εταιρείας και τα Εργατικά Κέντρα,  ο Περιφερειάρχης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για την συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Παράλληλα επεσήμανε πως ο μόνος τρόπος παρέμβασης στις εξελίξεις είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων, με την προφανή στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.