Επικριτικές δηλώσεις του Κ. Μπακογιάννη για την κυβέρνηση παρουσία του Γ. Πανούση και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Υπερέβη τον ρόλο του  σήμερα ο Κώστας Μπακογιάννης ως «Περιφερειάρχης που δεν έχει πολιτικό χρώμα» και του <<νέος πολιτικός μακριά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος>>, όπως ο ίδιος πολλάκις συνηθίζει να λέει,  ασκώντας έντονη κριτική προς τη κυβέρνηση και το νομοθετικό έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κ. Μπακογιάννης  στις δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του τύπου μετά την συνάντηση  που είχε στο  γραφείο του στη Λαμία με τον αναπλ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση παρουσία του Υπουργού αλλά και των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας  άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση  λέγοντας ότι καταργεί τις φυλακές τύπου Γ, βουλευτές της  επισκέπτονται και διαπραγματεύονται με τους τρομοκράτες και αντιμετωπίζει  τους καταληψίες  ως χαρωπούς επισκέπτες.  Κλείνοντας ο κ. Μπακογιάννης ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε την κυβέρνηση «ότι  με τις πράξεις και τις παραλείψεις της εκτρέφει το τέρας του αυταρχισμού και του φασισμού (!)».

Οι δηλώσεις του κ. Μπακογιάννη προκάλεσαν την αντίδραση της βουλευτού Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βάσως Λέβα που αποχώρησε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χτυπώντας πίσω της δυνατά την πόρτα.

Από την πλευρά του ο αν. υπουργός Προστασίας του πολίτη  Γιάννης Πανούσης στις δηλώσεις του δήλωσε προβληματισμένος για τα θέματα που έβαλε ο Περιφερειάρχης  λέγοντας «πως η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να συζητήσει τα ζητήματα της ασφάλειας και τα όρια της πολιτικής ανυπακοής που δεν θα πρέπει να φτάσουν σε έναν ένοπλο αγώνα. Στο πρόσωπο του Παύλου Μπακογιάννη δολοφονήθηκε μια πολιτική άποψη, πρόσθεσε ο Υπουργός.».

 Ερωτώμενος στη συνέχεια  ο κ. Πανούσης για την ενόχληση που προκάλεσε στο ΣΥΡΙΖΑ  το σημερινό άρθρο του στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ, απάντησε ότι δεν σχολίασε  την κυβέρνηση αλλά έκανε  πολιτική τοποθέτηση. Όπως υπογράμμισε ο κ. Πανούσης με το άρθρο του δε στρέφονταν κατά του Πρωθυπουργού και  της κυβέρνησης, αλλά αντίθετα  στηρίζει τη προσπάθεια μιας «κυβερνώσας αριστεράς» να απαλλαγεί από κάποια ιδεολογήματα και ιδεοληψίες. «Θέλω να πιστεύω ότι έχω τη στήριξη του Πρωθυπουργού πάνω σε αυτό», πρόσθεσε.

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη 

«Καλωσορίσαμε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τον Υπουργό, κ. Γιάννη Πανούση, ο οποίος χαίρει βαθύτατης εκτίμησης ως άνθρωπος, επιστήμονας και πολιτικός. Συζητήσαμε για τα μεγάλα προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια μας. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τα σώματα ασφαλείας και να εξάρω το έργο των Ελλήνων αστυνομικών και πυροσβεστών, που 365 ημέρες τον χρόνο, με ήλιο, βροχή και χιόνι, στέκονται δίπλα στον πολίτη.

Μοιραστήκαμε επίσης και κάποιους προβληματισμούς μου.

Είναι ακατανόητο ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαπραγματεύεται, είτε μέσω δημοσίων δηλώσεων, είτε με επισκέψεις βουλευτών στον Κουφοντίνα, με τρομοκράτες. Είναι ακατανόητο ότι, με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή, ακυρώνονται δικαστικές αποφάσεις και απελευθερώνονται έτσι απλά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατά συρροή δολοφόνοι, ληστές και βομβιστές, όπως ο Ξηρός, αγνοώντας ακόμη και την Ένωση των Εισαγγελέων. Είναι ακατανόητο ότι καταργούνται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας. Αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Λες και όλοι οι έγκλειστοι στις φυλακές είναι το ίδιο. Είναι επίσης ακατανόητο, πως αντιμετωπίζονται καταληψίες δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημίων -μέχρι και στη βουλή φτάσανε- ως χαρωποί επισκέπτες. Η κυβέρνηση πρέπει να στείλει επιτέλους ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι -όπως όλοι πιστεύουμε- η διεστραμμένη ιδεοληψία δεν έχει σχέση με την αριστερά και η βία δεν είναι αποδεκτό μέσο για την επίλυση των διαφόρων μας. Η κυβέρνηση με τις πράξεις και τις παραλείψεις της εκτρέφει το τέρας του αυταρχισμού και του φασισμού».​

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.