Επιβεβαιώνει την εμφάνιση νεκρών ψαριών στο Σπερχειό η Περιφέρεια Στερεάς

Επιβεβαιώνει την καταγγελία του Στέφανου Σταμέλλου μέλους των Οικολόγων Πράσινων Φθιώτιδας η αρμόδια υπηρεσία  της ΠΕ Φθιώτιδας.για  εμφάνιση  εκατοντάδων  νεκρών ψαριών στο Σπερχειό ποταμό,  Τα νεκρά ψάρια  αποδίδονται σε παντελή έλλειψη οξυγόνου , χαρακτηριστικό  ρύπανσης του νερού. 

Καμία απάντηση όμως δεν δίνεται για τους υπεύθυνους ρυπαντές, την μέχρι τώρα ολιγωρία  των υπεύθυνων υπηρεσιών και για το  αν θα ληφθούν κάποια μέτρα πριν η κατάσταση πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Γιατί είναι νωπές οι μνήμες από τα νεκρα ψάρια στο Μαλιακό...

Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ:

 http://altpress.gr/

Αναλυτικά η ανακοίνωση   του τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Φθιώτιδας

Θέμα: « Εμφάνιση νεκρών ψαριών στην κοίτη του Σπερχειού ποταμού»

Η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, με το Τμήμα Αλιείας της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Φθιώτιδας, σας ενημερώνει ότι μετά  από καταγγελία για νεκρά ψάρια στην κοίτη του Σπερχειού ποταμού, κλιμάκιο της πήγε στην περιοχή και διαπίστωσε την ύπαρξη νεκρών ψαριών της οικογένειας Mugilidae (κεφαλοειδή) σε αποσύνθεση. Στις περιοχές που παρατηρήθηκαν τα νεκρά ψάρια το ποτάμι δεν είχε καθόλου ροή και  τα νερά ήταν στάσιμα, ενώ το οξυγόνο που μετρήθηκε στο νερό με όργανο της υπηρεσίας μας, ήταν σχεδόν μηδενικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατος των ψαριών οφείλεται σε έλλειψη οξυγόνου, παρ’ όλα αυτά ελήφθησαν δείγματα νερού από την περιοχή και στάλθηκαν για  περαιτέρω  εξειδικευμένη ανάλυση στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.