Επίσχεση εργασίας και κατάληψη του γραφείου της Διοίκησης του Νοσοκομείου Λαμίας από γιατρούς και εργαζόμενους

Συντονισμένες επισχέσεις αρχίζουν από σήμερα  οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι λοιποί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ με απόφαση της ομοσπονδίας τους  σε  πολλά νοσοκομεία της χώρας διεκδικώντας την είσπραξη των δεδουλευμένων εφημεριών αλλά και τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ. Η κατάσταση στα δημόσια  νοσοκομεία είναι τραγική  με ελλείψεις προσωπικού και αναλώσιμων ενω έχει αρχίσει το κλείσιμο μοναδων και συγχωνεύσεις κλινικών.

 Στο Νοσοκομείο  Λαμίας οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ξεκίνησαν με επίσχεση εργασίας-κλείσιμο τακτικών ιατρείων και χειρουργίων και κατάληψη του γραφείου της Διοίκησης. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Οπως δήλωσε  στο altpress.gr η κ. Ευαγγελία Παπασχάλη , πρόεδρος της ΕΝΕ (Επιμελητήρια Νοσηλευτών Ελλάδας),  «μας χρωστάνε  δεδουλευμένα εξαιρέσιμα, δηλαδή νυχτερινά και αργίες 8 μηνών».  Αναφερόμενη στις  μνημονιακές περικοπές που γίνονται στην υγεία, τόνισε  ότι «η υγεία δεν εμπορεύεται «. Τέλος, απευθυνόμενη στους πολίτες της περιοχής , δήλωσε ότι «το Νοσοκομείο τους ανήκει» καλώντας όλους  «να βοηθήσουν να  διατηρηθεί η λειτουργία του σε καλή κατάσταση».

Δείτε το βίντεο εδώ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.