Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στη ΛΑΡΚΟ «Οχι στο ξεπούλημα της εταιρείας και στις περικοπές μισθών»

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Κλιμάκιο Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, Βουλευτή Β’ Αθήνας, Βασίλη Κυριακάκη Βουλευτή Φθιώτιδας και Γιάννη Σταθά Βουλευτή Βοιωτίας μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας επισκέφτηκε το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των σωματείων εργαζομένων με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μετά από συναντήσεις με τα σωματεία των εργαζομένων και διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η εκβιαστική επιμονή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μετά και την καρατόμηση της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, να μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων της επιχείρησης, συνιστά ουσιαστικά τιμωρία τους, γιατί την τελευταία διετία, χωρίς καμία βοήθεια από τους μετόχους της (Δημόσιο, ΔΕΗ, ΕΤΕ), ανέστρεψαν τη ζημιογόνα πορεία της αυξάνοντας την παραγωγή και την παραγωγικότητά της, μειώνοντας το κόστος παραγωγής της, ενισχύοντας τις εξαγωγικές δραστηριότητές της και καθιστώντας την κερδοφόρα μετά από πολλά χρόνια.

Οι προωθούμενες σφαγιαστικές περικοπές μισθών των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ είναι άδικες και κοινωνικά ανάλγητες, γιατί εργάζονται σε ιδιαίτερα ανθυγιεινές συνθήκες (δίπλα σε 1500 βαθμούς κελσίου), με πολύ χαμηλές αποδοχές, που στο σύνολό τους υπολείπονται του 17% του συνολικού κόστους παραγωγής.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να περικόψει δραστικά τους μισθούς των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ως «προίκα» στα ιδιωτικά συμφέροντα, στα οποία θέλει να ξεπουλήσει την επιχείρηση, με εργαζόμενους που θα αμείβονται και θα εργάζονται με εργασιακές σχέσεις και μισθούς Κίνας.

Η προωθούμενη εκποίηση της ΛΑΡΚΟ συνιστά ένα μεγάλο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο, γιατί αποτελεί πηγή οικονομικής ζωής για τους έξι νομούς που δραστηριοποιείται και για χιλιάδες εργαζόμενους. Επίσης, γιατί είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ευρώπη που διαχειρίζεται δικά της νικελιούχα κοιτάσματα, εκτιμώμενης αξίας 20 δις ευρώ, δηλαδή ένα μεγάλο τμήμα του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑΕΚΜ διαφωνεί με τις μειώσεις μισθών των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και με το ξεπούλημά της και θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την ακύρωσή τους. Επίσης, θα αγωνιστεί για τη στήριξη και την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ, ώστε να αξιοποιηθεί ως επιχείρηση στρατηγικής σημασίας και ως ένας από τους βασικούς μοχλούς για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.