Επέμβαση της Αστυνομίας στην κατάληψη του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας -20 μαθητές στα κρατητήρια- Ποινές φυλάκισης σε 6 μαθητές επέβαλε το Δικαστήριο!!

Συνεχής ενημέρωση

Την ποινή των 4 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Δικαστήριο Λαμίας στους 3 εξωσχολικούς που βρέθηκαν στο 1ο ΕΠΑΛ που τελούσε υπό κατάληψη κατά την έφοδο της αστυνομίας και 20 ημέρες φυλάκιση σε 3 ενήλικες μαθητές με τριετή αναστολή ενώ 2 κρίθηκαν αθώοι.

Η καταδικαστική απόφαση προκάλεσε αγανάκτηση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο των Δικαστηρίων οι οποίοι μίλησαν για ποινικοποίηση των αγώνων και προσπάθεια τρομοκράτησης  των μαθητών. Ας σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες αφού πέρασαν τη νύχτα στα κρατητήρια σαν κοινοί εγκληματίες οδηγήθηκαν σε δίκη με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει και χωρίς δικηγόρο! Εντύπωση προκάλεσε και ο μη εφέσιμος χαρακτήρας της ποινής των 20 ημερών στους 3 μαθητές με αποτέλεσμα το  στιγματισμό του ποινικού μητρώου των  μαθητών.

———————————————————————————-

Με αυταρχισμό και συλλήψεις ανήλικων μαθητών αντιμετωπίζει η μνημονιακή  κυβέρνηση τα οξυμένα προβλήματα της παιδείας και τον αγώνα των μαθητών ενάντια στην διάλυση της δημόσιας παιδείας και τις εξοντωτικές διατάξεις του » Νέου Λύκειου».  Τι κι αν οι μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Λαμίας   συνέχισαν την κατάληψη ζητώντας τα αυτονόητα για τη λειτουργία του σχολείου τους –  καθηγητές και βιβλία.  Οι καταλήψεις έπρεπε να τελειώνουν με κάθε θυσία!

Ετσι χτες γύρω στις 11 το βράδυ  στο 1ο ΕΠΕΛ στα Γαλανέϊκα Λαμίας  έγινε επέμβαση της αστυνομίας- μιλάμε για κανονική αστυνομική επιχείρηση – παρουσία Εισαγγελέα. Συνελήφθησαν 2ο άτομα  που βρίσκονταν στο χ΄λωρο της κατάληψης μεταξύ των οποίων 12 ανήλικοι μαθητές και 3 εξωσχολικοί. Οδηγήθηκαν όλοι στα κρατητήρια της Ασφάλειας απ΄όπου αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι οι ανήλικοι μαθητές. Οι υπόλοιποι αφού πέρασαν τη νύχτα στη φυλακή σαν εγκληματίες  8 από τους συλληφθέντες σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτόφωρου.
Μπορεί οι συλλήψεις των μαθητών να λειτουργήσουν εκφοβιστικά και να σταματήσουν προσωρινά τις καταλήψεις των σχολείων.  Όσο όμως τα προβλήματα στα δημόσια  σχολεία  παραμένουν  ο κοινός  αγώνας καθηγητών, μαθητών και γονιών δεν θα σταματήσει γιατί είναι αναγκαιότητα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.