Εξόρμηση ενημέρωσης των πολιτών από το ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας στη Λαμία

Με το σύνθημα ‘ Η εμείς ‘η αυτοί- Μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε‘ μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας  μοίρασαν υλικό με τις εναλλακτικές προτάσεις του κόμματος  και συζήτησαν με τους πολίτες,  οι οποίοι τους ακουγαν με ενδιαφέρον στο κέντρο της Λαμίας.

Οπως τονίστηκε, μας έκαναν με το ζόρι φτωχούς, άστεγους και μετανάστες. Διέλυσαν τις δουλειές μας, τη ζωή μας και τη χώρα. Κλέβουν τους μισθούς  και τον κόπο μας για να πληρώσουν τους τοκογλύφους για να κερδίσει το μεγάλο κεφάλαιο.  Ετοιμάζουν νέα επώδυνα μέτρα και προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν. Δεν τους αρκεί η καταστολή….Ο λαός αντιστάθηκε, βγήκε στους δρόμους, απάντησε με πρωτοφανή μαζικότητα στο δίλημμα ΄ή εμείς η αυτοί» και απέρριψε λύσεις «σωτηρίας » που οδηγούν στην καταστροφή. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται  σ΄αυτόν τον κόσμο και καταθέτει την εναλλακτική του πρόταση  με ρεαλιστικούς και πραγματοποιήσιμους στόχους για μια νέα κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά, στηριγμένη σε ένα ενωτικό, μαχητικό κίνημα.

Οι κύριοι άξονες του προγράμματος   περιλαμβάνουν: Αμεση απεμπλοκή από τα μνημόνια και τις δανειακέςς συμβασεις και ακύρωση των μέτρων που απορρέουν από αυτά- Ανατροπή της πολιτικής λιτότητας- να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση- Προτεραιότητα στις ανλαγκες της κοινωνίας- Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους- Δημόσιο χρηματοπιστωτικό σύστημα υπό κοινωνικό και δημοκρατικό έλεγχο- εθνικοποίηση/κοινωνικοποίηση των τραπεζών- μέτρα για την οικονομική ναασυγκρότηση της χώρας- υπεράσπιση των δημόσιν αγαθλων εκπαίδευση , υγεία, κοινωνικη ασφάλιση- υπεράσπιση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

 Η πρόταση αυτή  απευθύνεται στις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, της οικολογίας και σε όσες και όσους απομακρύνονται οριστικά από τις επιλογές του δικομματισμού για να συγκροτηθεί μια νέα  λαϊκή πλειοψηφία, για να αλλάξερι πορεία η χώρα, για να γίνει ο λαός ξανά κυρίαρχος. Είναι σε αντίθεση με κεντροαριστερά σενάρια και απαντά με επιθετικό τρόπο στην προσπάθεια να στηθεί  ένα διπολικό σύστημα με λιγότερο ή περισσότερο μνημονιακούς.


Δεν θα φύγουν αν δεν τους δίωξουμε!  Μπορούμε και θα νικήσουμε! ΄Η ΕΜΕΊΣ Ή ΑΥΤΟΙ!

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.