Ενωτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ στη Λαμία (φωτορεπορτάζ)

Το «καινούργιο» στις  σημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο πραξικοπηματικό κλείσιμο της Δημόσιας τηλεόρασης που πραγματοποιήθηκαν στη Λαμία στα πλαίσια της Γενικής Πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ είναι ο ενωτικός τους χαρακτήρας.  Οι δυο κατά παράδοση ξεχωριστές  συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία ΠΑΡΚΟΥ  και του Παμφθιωτικού   Συντονιστικού Σωματείων και φορέων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην πλατεία Διάκου ενώθηκαν σε κοινή συγκέντρωση και πορεία. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια   μέλη του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, πρωτοβάθμια σωματεία, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι μπόρεσαν να συναντηθούν στους δρόμους του αγώνα και να διαδηλώσουν από κοινού.

Σημάδι των καιρών που δίνει ελπίδα και φανερώνει περίτρανα ότι όλα είναι δυνατά αν  υπάρχει η πολιτική βούληση και η θέληση να προτάξουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι τις όποιες ιδεολογικές μας καθαρότητες.  Γιατί μόνο ένα ενωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να είναι ισχυρό για να αντιταχτεί στην ολομέτωπη επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας που αποσκοπεί στην ισοπέδωση της κοινωνίας.

Ένα άλλα σημαντικό στοιχείο των κινητοποιήσεων σε ολη τη χώρα είναι ότι ο  αγώνας συμπαράστασης στους εργαζόμενους  της ΕΡΤ και ενάντια στο λουκέτο στη Δημόσια ραδιοτηλεόραση  αποκτά δυναμική με έντονα   ταξικά   και  πολιτικά χαρακτηριστικά αμφισβητώντας το σύνολο της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης και της τρόικας. Η  αφύπνιση της κοινωνίας  μαζί με τις έντονες αντιδράσεις  της αντιπολίτευσης δημιουργούν προϋποθέσεις για αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος και ανατροπή προς όφελος του λαϊκού κινήματος και των δυνάμεων της εργασίας.

 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ (13/6) ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

DSC00416DSC00391

DSC00398DSC_0037DSC_0009DSC00394DSC00393DSC00400DSC00395

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.