Εμβολιασμός των παιδιών Ρομά του Δήμου Λαμιέων

Εμβολιασμός των παιδιών Ρομά του Δήμου Λαμιέων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στο Κοινοτικό Κατάστημα της Κοινότητας Ανθήλης στα πλαίσια του προγράμματος »Υγεία για όλους».

Το πρόγραμμα υλοποίησαν η Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγή Υγείας και ο Δήμος Λαμιέων υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας ,του Υπουργείου Εργασίας, του Κ.Ε.Σ.Υ, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην Ανθήλη ελέγχτηκαν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών Ρομά των καταυλισμών της Ανθήλης και της Καμηλόβρυσης καθώς και του Παγκρατίου Λαμίας και εμβολιάστηκαν συνολικά 73 παιδιά.

Από τον έλεγχο προέκυψαν πλημμελείς καταγραφές και εμβολιασμοί παιδιών και για τον λόγο αυτό το αμέσως επόμενο διάστημα θα προγραμματιστεί συστηματικός έλεγχος των βιβλιαρίων υγείας όλων των παιδιών των σχολείων ευθύνης του Δήμου Λαμιέων ώστε κανένα παιδί να μην μείνει χωρίς εμβολιασμούς.

Ο Δήμος Λαμιέων και το Γραφείο Δημόσιας Υγείας ευχαριστεί την Κα Σωτηροπούλου Ελένη και το κλιμάκιό της για την σημαντική αρωγή που προσέφεραν καθώς και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ανθήλης Κο Πέτρο Φούντα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κο Μάριο Μπούτση για την πολύτιμη συμπαράστασή τους και την φιλοξενία.

Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας

Παναγιώτης Στασινός

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.