Εκτός play off η Λαμία. Παραίτηση Παπαϊωάννου με αιχμές. Απίστευτα πράγματα στο Καυτατζόγλειο.

«Ντρέπομαι για το ελληνικό ποδόσφαιρο», λέει ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, που  ανακοίνωσε την παραίτησή του από πρόεδρος  της ΠΑΣ Λαμίας – Επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΟΤΕ – Στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Λάρισας έριξε το πέναλτι ο Περόνε του Ηρακλή στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Η Λάρισα νίκησε με 1-0 μέσα στο Καυτατζόγλειο τον Ηρακλή και είναι η ομάδα που τελικά προκρίνεται για τα playoff, αφήνοντας εκτός τη Λαμία.

Αν το ματς έληγε ισόπαλο στο Καυτανζόγλειο, θα έπαιρνε το εισιτήριο η Λαμία και η Λάρισα θα ήταν εκτός playoff.

Απίστευτες καταστάσεις στο Καυτατζόγλειο με την ΑΕΛ να νικά τον Ηρακλή με 1-0 και τον Περόνε να χάνει πέναλτι στις καθυστερήσεις. Ένα παιχνίδι που είχε πολύ ένταση και λίγες φάσεις, χωρίς τηλεοπτική κάλυψη μετά τα όσα προηγήθηκαν με την επίθεση στο βαν του ΟΤΕ TV .

Τέσσερις υπάλληλοι του συνεργείου  μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο με διάσειση για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ μέσα στα επόμενα λεπτά αποχώρησε το βαν του συνεργείου από το Καυτανζόγλειο, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Το τι προκάλεσε το επεισόδιο και ποιοι συμμετείχαν σε αυτό, παραμένει -προς το παρόν- άγνωστο. Κύκλοι του συνδρομητικού καναλιού κάνουν λόγο… «για αναίτια επίθεση από ομάδα ατόμων που δεν έφερε διακριτικά κάποιας ομάδας».

Η  δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή:

«Ακόμα ένα σοβαρό επεισόδιο τυφλής οπαδικής βίας συνέβη σήμερα, με θύματα απλούς εργαζόμενους, τεχνικούς συνδρομητικού καναλιού, που δέχτηκαν επίθεση ενώ προετοίμαζαν την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα της Football League, Ηρακλή – ΑΕΛ.

Η Κυβέρνηση καταδικάζει αυτά τα νοσηρά φαινόμενα και διαβεβαιώνει τον Έλληνα φίλαθλο ότι, με το νομοθετικό της έργο, στόχο έχει να εξαλείψει τις γενεσιουργές αιτίες των παθογενειών που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ελπίζουμε όλοι να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και να στηρίξουν το νομοθετικό μας έργο, ακόμα και αν διατηρούν επιφυλάξεις για πτυχές του νομοσχεδίου»

Τα έκτροπα όμως δεν περιορίστηκαν μόνο στη βία. Η Λάρισα προηγήθηκε στο 83′. Όταν ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Πασά από τον Δεληζήση στο 95′, οι Λαρισαίοι θέλησαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι κάρτες έπεσαν βροχή και ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι.

Όλοι έπεσαν πάνω στον Περόνε ζητώντας του να αστοχήσει στο χτύπημα. Και εκείνος έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Αποστολίδη και λίγο αργότερα κάτω από τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων ξέσπασε σε κλάματα.

Σε δήλωσή του λίγο αργότερα ο μοιραίος παίκτης που έγραψε την πρώτη και μοναδική ήττα του Ηρακλή μέσα στο Καυτατζόγλειο δήλωνε:Εμάνουελ Περόνε (ποδοσφαιριστής Ηρακλή):

«Δεν μου αρέσει να μιλάω. Σήμερα το έχω ανάγκη. Συγνώμη από τον πρόεδρο της ομάδας τον προπονητή και τον κόσμο. Ήταν μια στιγμή όπως είπε ο προπονητής της άλλης ομάδας. Θα προσπαθήσω και εγώ μαζί με τον προπονητή μου να δείξουμε ότι είμαστε μια οικογένεια και ότι θα τα καταφέρουμε. Ξέρω ότι ο κόσμος μας καταλαβαίνει, είναι μαζί μας».

Δείτε το πέναλτι

Αηδιασμένος από όσα έγιναν τόσο σήμερα στο Καυτατζόγλειο όσο και το προηγούμενο διάστημα προκειμένου κάποιοι να βγάλουν από την μέση την Λαμία, δήλωσε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου οποίος ακύρωσε την αυριανή προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου ανακοινώνοντας δεν είναι πλέον πρόεδρος της Λαμίας.

Το βράδυ της Κυριακής οι φίλαθλοι και οπαδοί της ΠΑΣ Λαμίας συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ομάδας στην Πλ. Ελευθερίας σε μια προσπάθεια να τον πείσουν να αλλάξει γνώμη όμως όπως δήλωσε ο κ.Παπαϊωάννουη απόφασή του είναι οριστική.

DSC_1727a

lamia

Ο πρώην πλέον πρόεδρος της Λαμίας απευθυνόμενος προς τους οπαδούς είπε ότι επιφυλάσσεται να μιλήσει με διευθύνσεις και ονόματα κάποια στιγμή από χρέος μόνο στους αγνούς φιλάθλους. Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου είχε μια σύντομη συνομιλία μαζί τους.

Δείτε το βίντεο από το 1:41:

  » πιστεύω ότι το να ασχολούμαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο απαξιώνω τον εαυτό μου και τις αξίες μου για τον άνθρωπο και τον αθλητισμό. Κάποια στιγμή όμως θα μιλήσω για όλους και για όλα. Γιατί η Λαμία δεν μπήκε στα play off, ποιοι έστησαν Λαμία εντός και εκτός ομάδας.

Αυτό οφείλω να το κάνω μόνο για τους αγνούς φιλάθλους της, αυτούς που πίστεψαν στη μεγάλη προσπάθεια που έκανα και όχι σ’ αυτούς που εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία άρχισαν να κάνουν δημόσιες σχέσεις με ποδοσφαιριστές, να τους χρησιμοποιούν σαν φωτομοντέλα και να γυρίζουν από καφετέριες σε ταβέρνες νομίζοντας ότι έτσι θα αυτοπροβληθούν. Σ’ αυτούς δεν οφείλω τίποτα και δεν θέλω να τους ξέρω. 

Δείτε τις δηλώσεις Παπαϊωάννου προς τα ΜΜΕ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.