ΕΚΛ: 24ωρη απεργία στην Ferro την Δευτέρα-Η τρομοκρατία και οι απολύσεις δεν θα περάσουν…

Η Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιία που διατηρεί εργοστάσιο παραγωγής στην ΒΙΠΕ Λαμίας για ακόμα μια φορά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο.

Ανακοίνωσε την απόλυση εργαζομένου που εργάζεται από το 2014 στην εταιρεία με το πρόσχημα ότι δεν πήγε για δουλειά τις τελευταίες μέρες όταν ο εργαζόμενος κάτω από την άθλια οικονομική κατάσταση που τον οδήγησε η εν λόγο εταιρεία ενημέρωσε ότι αδυνατεί να μετακινηθεί για την εργασία του λόγο έλλειψης χρημάτων και αιτήθηκε άδεια που η εταιρεία αρνήθηκε.

Βεβαίως η συγκεκριμένη εταιρεία ξεχνάει να μας πει ότι στον εργαζόμενο οφείλει δεδουλευμένους μισθούς 11 μηνών από το 2014 έως τον Ιανουάριο του 2019. Ξεχνάει να μας πει ότι οι εργαζόμενοι εξοφλήθηκαν τον μήνα Οκτώβριο του 2018 στις 22 Ιανουαρίου και μετά από απεργιακή κινητοποίηση που είχε κήρυξη το Εργατικό Κέντρο Λαμίας. Ξεχνάει να μας πει ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τους μήνες Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, επιδόματος αδείας 2018 και τον Ιανουάριο του 2019 με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Η εταιρεία ρώτησε τον εργαζόμενο αυτόν και άλλους αν έχουν πλέον την δυνατότητα να βάλουν καύσιμα η να πληρώσει εισιτήριο προκειμένου να μετακινηθούν στην εργασία αφού η μετακίνηση όλων των εργαζομένων γίνεται με δικά τους μεταφορικά μέσα και όχι με δαπάνες της εταιρείας.

Η εταιρεία ρώτησε τους δεκάδες εργαζόμενους που δεν πηγαίνουν καθημερινά για εργασία λόγο ότι αδυνατούν να μετακινηθούν πως επιβιώνουν αφού είναι απλήρωτοι τόσο καιρό, αν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν βασικά αγαθά π.χ. τροφή για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, αν μπορούν να καλύψουν τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, το ρεύμα, νερό, ΕΝΦΙΑ κλπ. Υπάρχουν εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να χάσουν τον διακανονισμό που είχαν με την ΔΕΗ και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η εταιρεία όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει, δυστυχώς δεν παίρνει κανένα μέτρο για να αντιμετωπιστεί αυτή κατάσταση… Άλλωστε αλλιώς είχε μάθει μέχρι τώρα, εκβίαζε τους εργαζόμενους να αποδέχονται διακανονισμούς για τις οφειλές με την υπογραφεί ιδιωτικών συμφωνητικών, συναλλαγματικών που ποτέ μέχρι τώρα η ίδια δεν τήρησε.

Για όλη αυτήν την κατάσταση σοβαρές ευθύνες έχει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι προηγούμενες ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. που δεν ψηφίζουν Νόμο που να προβλέπει τη διεύρυνση της επιβολής των κυρώσεων που προβλέπονται από τον ΑΝ 690/1945 και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως και τον κύριο μέτοχο των εταιρειών. Το πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας δεν αντιμετωπίζετε με τα Διοικητικά πρόστιμα της επιθεώρησης εργασίας. Αλλά με την τιμωρία αυτών που πλουτίζουν σε βάρος των εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί την επιθεώρηση εργασίας άμεσα να παρέμβει με σκοπό να ανακληθεί αυτή η απόλυση και να υποχρέωση την εταιρεία να καταβάλλει όλους τους οφειλόμενους μισθούς στους εργαζόμενους.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό Δ/ντή της ΔΕΗ με σκοπό κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τον διακανονισμό και να μην κοπή το ηλεκτρικό ρεύμα σε κανένα σπίτι εργαζόμενου.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ να συμμετέχουν μαζικά στην 24ώρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας στην εν λόγο εταιρεία την ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019.

Καλούμε τα Σωματεία και τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας να εκφράζουν την αλληλεγγύη στους συναδέλφους της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.