Εκλογές 2023: Οι αλλαγές στις έδρες- Τετραεδρική πλέον η Φθιώτιδα

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή του 2021, συνολικά 16 έδρες  ανακατανέμονται στην επικράτεια με τη Φθιώτιδα να χάνει μια έδρα και να γίνεται πλέον τετραεδρική.
Τα νέα δεδομένα  φέρνουν εσωτερικούς  διαγκωνισμούς  και    νέους σχεδιασμούς στην προεκλογική τακτική των κομμάτων στη Φθιώτιδα  καθώς    η κατανομή των εδρών θα  είναι εντελώς  διαφορετική με περισσότερα κόμματα  να μπαίνουν στο παιχνίδι  και  τους υποψήφιους βουλευτές  να  διεκδικούν πλέον  μερίδιο από  μια μικρότερη πίτα.
Αντίθετα από  τα νέα πληθυσμιακά στοιχεία  προκύπτει ενίσχυση του αριθμού των βουλευτών που εκλέγονται στις περιφέρειες της πρωτεύουσας, όπου και θα εκλέγονται επιπλέον πέντε βουλευτές.

 Ειδικότερα  οι τελικές αυξομειώσεις στις έδρες με τις οποίες θα γίνουν οι  βουλευτικές εκλογές του 2023, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι οι παρακάτω:

Από μία έδρα κερδίζουν η Α’ Θεσσαλονίκης, η Αχαΐα και οι περιφέρειες της παλιάς Β´ Αθήνας: ο δυτικός και ο βόρειος τομέας. Από δύο έδρες κερδίζουν ο νότιος τομέας της Αθήνας και η Ανατολική Αττική.

Από μια έδρα χάνουν η Α’ Πειραιά, η Άρτα, η Θεσπρωτία, η Καστοριά, η Μαγνησία, η Κοζάνη, οι Σέρρες και η Φθιώτιδα. 

Δείτε πως διαμορφώνονται οι έδρες σε όλη την επικράτεια εδώ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.