Εκλογές ΤΕΕ/ΤΑΣ 24/11- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: Αντι- Διακήρυξη – Υποψήφιοι

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΑΝΤΙ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συνάδελφε,

στις 24 του Νοέμβρη έχουμε εκλογές στο ΤΕΕ.

Ακόμη κι αν – το πιθανότερο – δεν σημαίνει κάτι αυτό για σένα, επικοινωνούμε μαζί σου κι αν θέλεις, αφιέρωσε λίγο από τον χρόνο σου για να δεις τις απόψεις μας.

Έχουμε όλοι μας καταλάβει, καιρό τώρα, πως το ΤΕΕ, με τον τρόπο, που λειτουργεί, ποδηγετούμενο από πολιτικά – και όχι μόνο – συμφέροντα, είναι ένας «μηχανισμός εξουσίας», κομμάτι του συστήματος, αυτού του ίδιου συστήματος, που μας οδήγησε στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης και της εξαθλίωσης. Στην πρώτη γραμμή της εξαθλίωσης και οι πρώτοι, που βιώσαμε την κρίση, οι μηχανικοί.

Η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» είναι μια παράταξη, η οποία για πολλά χρόνια τα λέει αυτά. Μια παράταξη με ιστορία, που στο παρελθόν, επί 9 χρόνια (1984 – 1993) είχε την ευθύνη της διοίκησης του ΤΕΕ – Τμήματος Ανατολικής Στερεάς, και τότε είχε δώσει απτά δείγματα αγωνιστικότητας, καθαρότητας, αποτελεσματικότητας.

Κατά την διάρκεια των ετών αυτών, πέραν των παρεμβάσεων στο σύνολο των κοινωνικών θεμάτων, τα οποία ανέκυψαν, έγιναν κατά κύριο λόγο παρεμβάσεις για την υπεράσπιση και ανάδειξη του επαγγέλματος του μηχανικού και το ΤΕΕ δεν ήταν «ένα κομμάτι του συστήματος» αλλά ένα ζωντανός οργανισμός, κυριολεκτικά το «σπίτι του μηχανικού».

Οργανώθηκε πλήθος πρωτοποριακών για την εποχή σεμιναρίων και ημερίδων, εκδόθηκε Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο για τις δραστηριότητες του Τμήματος και εκπονήθηκε μεγάλος αριθμός μελετών από συναδέλφους, οι οποίες εμπλούτισαν την βιβλιοθήκη του Τμήματος.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, επικράτησε, μέσα από την πρακτική των παρατάξεων, οι οποίες διοίκησαν το ΤΕΕ – Τμήμα Ανατολικής Στερεάς, η λογική των κολλητών, των «ημετέρων», της εξάρτησης από κόμματα εξουσίας.

Η αντίληψη αυτή είναι, πιστεύουμε, η αιτία, που σε απομάκρυνε από το ΤΕΕ, που δεν θέλεις όχι απλά να συμμετέχεις, ούτε να το βλέπεις.

Θα συμφωνούσαμε μαζί σου, αν δεν πιστεύαμε ότι πάντα, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, υπάρχει ελπίδα.

Ελπίδα να ανατραπούν όσα έγιναν για μας, χωρίς εμάς, φτάνει ο καθένας μας να βάλει «πλάτη», να βάλει το λιθαράκι του, για να αποκτήσει ξανά το ΤΕΕ τα χαρακτηριστικά, που του στέρησαν όχι μόνον η οικονομική κρίση, αλλά και οι πρακτικές των διοικήσεών του εδώ και χρόνια.

Σε θέλουμε μαζί μας, κανένας δεν περισσεύει, για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, να αγωνιστούμε στην κατεύθυνση να γίνει πάλι το ΤΕΕ χώρος δικός μας, σπίτι μας, χώρος προστασίας των δικαιωμάτων μας, κοινωνικών και επαγγελματικών, χώρος αγώνα για να ανατραπούν οι νόμοι, οι οποίοι διέλυσαν το ταμείο μας, το ΤΣΜΕΔΕ, που έφεραν μισθούς πείνας στους συναδέλφους υπαλλήλους και εξευτελιστικές αμοιβές και πρωτάκουστες τακτικές επιβίωσης στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πολλοί «συνάδελφοι», οι οποίοι αναδείχτηκαν μέσα από το ΤΕΕ, στρογγυλοκάθονται σήμερα, ανερυθρίαστα, σε καρέκλες γενικών γραμματέων, διοικητών οργανισμών, συμβούλων υπουργών και πάει λέγοντας, για να διαλύσουν ό,τι απέμεινε όρθιο. Και πολλοί συνάδελφοι προστρέχουν συνωθούμενοι στα ψηφοδέλτια της ΔΚΜ και της ΔΗΣΥΜ (ή «Ενωτικής Συνεργασίας Μηχανικών» ή με όποια ονομασία εμφανίζεται σήμερα ή ΠΑΣΚ), πρόθυμοι νεροκουβαλητάδες για να δικαιώσουν τους προαναφερθέντες «συναδέλφους» και να αναδείξουν τους διαδόχους τους.

Ή, ακόμη χειρότερα, να κρατήσουν ζωντανούς, αυτούς οι οποίοι, συνεργάζονται μεν υπόγεια με κάθε μορφής εξουσίες, αλλά φανερά συνηθίζουν να εξαπολύουν φραστικές κορώνες αγωνιστικότητας, προσπαθώντας με «θα», εμποτισμένα με άρωμα λήθης και υποσχέσεις ανεξαρτησίας, να σβήσουν το παρελθόν.

Σε όλους αυτούς δεν έχουμε να πούμε κάτι, πέραν του να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο «έργο» τους.

Συνάδελφε,

δεν μπορούμε να υποσχεθούμε λαγούς με πετραχήλια, ούτε καλύτερες μέρες. Γνωρίζουμε καλά ότι «οι καιροί ου μαινετοί», δεν παλεύονται εύκολα.

Μπορούμε μόνο να υποσχεθούμε συνέπεια, με αντίσταση και αγώνα στις πρακτικές, που έφεραν τον κλάδο στην χειρότερη κατάσταση της ιστορίας του.

Σε θέλουμε μαζί μας στον αγώνα – αντιστάσου κι εσύ μαζί μας.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

 ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ»

 Εκπρόσωπος: Αγγελική Τριανταφύλλου

 Νομός Φθιώτιδας

      ΕΠΩΝΥΜΟ            ΟΝΟΜΑ         ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ         ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

1     ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ         ΓΕΩΡΓΙΟΣ            ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

2     ΖΟΥΜΠΟΣ                  ΝΙΚΟΛΑΟΣ        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

3     ΚΑΡΑΔΗΜΑ              ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ           ΧΡΗΣΤΟΣ         ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

4     ΚΤΕΝΑΣ                     ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΝΙΚΟΛΑΟΣ         ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

5     ΛΙΑΚΟΣ                      ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ         ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ      ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

6     ΠΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ   ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ          ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ       ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

7     ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ      ΑΓΓΕΛΙΚΗ                ΙΩΑΝΝΗΣ         ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

Νομός Βοιωτίας

      ΕΠΩΝΥΜΟ           ΟΝΟΜΑ      ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ           ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

1      ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ       ΓΕΩΡΓΙΟΣ     ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ              ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ 

2      ΚΟΥΡΚΟΥΤΗΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ            ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ       

3      ΝΙΚΗΤΑΣ           ΑΓΓΕΛΟΣ       ΜΙΧΑΗΛ                       ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ    

Νομός Φωκίδας

       ΠΟΛΥΖΩΗ        ΕΛΕΝΗ          ΕΥΘΥΜΙΟΣ        ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ       

Νομός Ευρυτανίας

    ΣΤΕΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ       ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ     ΝΙΚΟΛΑΟΣ       ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.