Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Λάρυμνα για τη ΛΑΡΚΟ με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα την Παρασκευή (5/6)

Συγκέντρωση-συζήτηση στη Λάρυμνα την Παρασκευή 5 Ιούνη, στις 8 μ.μ. στο πάρκο «Θεόδωρος Μαλέρδος», με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα με θέμα «Το ΚΚΕ συζητά με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τους κατοίκους της περιοχής για τον αγώνα τους και τις προτάσεις του Κόμματος για τη λειτουργία της και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Με εξορμήσεις στα χωριά της περιοχής και στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, αποστολή προσκλήσεων σε φορείς και συλλόγους, ανάρτηση πανό σε κομβικά σημεία και φυσικά με συζήτηση άτομο το άτομο, διαδίδεται πλατιά το κάλεσμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ για μαζική συμμετοχή στη η συγκέντρωση – συζήτηση της Παρασκευής  που «ακουμπά» ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Λοκρίδας, που σε μεγάλο βαθμό «ζει και αναπνέει» με το βλέμμα στραμμένο στη ΛΑΡΚΟ και τις εξελίξεις γύρω από αυτήν.

«Η συμπαράσταση του ΚΚΕ έρχεται από μακριά…»

«Η συμπαράσταση του ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ δεν είναι σημερινή. Ερχεται από μακριά. Είναι πραγματική και άδολη αλληλεγγύη, όχι ψεύτικα λόγια, αλλά πράξεις», δηλώνει ο Χρήστος Οικονόμου, συνταξιούχος εργάτης της ΛΑΡΚΟ και μέλος της διοίκησης του σωματείου στη μεγάλη απεργία του 1977.

«Η συγκέντρωση της Παρασκευής και η παρουσία του Γενικού Γραμματέα είναι συνέχεια αυτής της στήριξης», επισημαίνει. «Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές εργάτες ήταν αυτοί που σήκωσαν στην πλάτη τους, που είχαν πρωτοπόρα συμβολή στον αγώνα και τη μεγάλη απεργία των πάνω από 100 ημερών το 1977, που ακόμη είναι χαραγμένη στη μνήμη των παλιών εργατών της ΛΑΡΚΟ, που ακόμη συζητάνε οι σημερινοί εργαζόμενοι. Το ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος οργάνωσαν όχι μόνο τον αγώνα αλλά και την αλληλεγγύη εκείνες τις μέρες. Κράτησαν όρθιες τις οικογένειες των εργατών της ΛΑΡΚΟ. Αυτοί μπαίνουν μπροστά και στους σημερινούς αγώνες».

Και υπογραμμίζει: «Η μαζική παρουσία των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων της περιοχής στη συγκέντρωση της Παρασκευής δεν είναι ανταπόδοση στην προσφορά του ΚΚΕ. Είναι συμμετοχή σε έναν ακόμη αγώνα, γιατί αγώνας είναι κάθε εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΚΕ. Αγώνας για το δίκιο των εργατών, για τη διασφάλιση του μεροκάματου και των δικαιωμάτων τους. Αγώνας για την ίδια τη ΛΑΡΚΟ, για την οποία μόνο η πρόταση του ΚΚΕ δίνει διέξοδο προς όφελος των εργαζομένων και του λαού από την κατάσταση που την έχουν οδηγήσει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτήν την πρόταση πρέπει να έρθουν να ακούσουν την Παρασκευή. Να τη συζητήσουν και να παλέψουν για αυτή».

«Μας δίνει ελπίδα…»

«Η υπομονή του ΚΚΕ να στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους δίνει ελπίδα», δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ο Γιάννης Τσίγκος, που εδώ και 25 περίπου χρόνια δουλεύει το εστιατόριο στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ.

«Λόγω της δουλειάς μου», μας λέει, «αφουγκράζομαι τον κόσμο, τις αγωνίες του και την αβεβαιότητά του για το αύριο. Την ίδια αγωνία βιώνω κι εγώ. Είμαι 58 χρονών, τι θα κάνω εγώ αύριο αν κλείσει το εργοστάσιο; Ηδη οι περικοπές στους μισθούς και η κατάργηση των Δώρων έχουν επιπτώσεις. Ζέστανε λίγο ο καιρός και βλέπω γονείς να σκέφτονται να αγοράσουν ένα παγωτό στα παιδιά τους».

«Θα πάω την Παρασκευή στην εκδήλωση του ΚΚΕ. Εχω ακούσει κι άλλες φορές για την πρότασή του για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί η ΛΑΡΚΟ. Για το πώς θα έπρεπε να είναι οργανωμένη η κοινωνία», σημειώνει, τονίζοντας ότι «οι αγώνες έχουν κρατήσει ζωντανή τη ΛΑΡΚΟ. Εχουν δει πολλά τα μάτια μου εδώ, αλλά να συκοφαντούν τους εργαζόμενους δεν το περίμενα. Θα κατέβω και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα».

Και καταλήγει: «Ευτυχώς πάντως που υπάρχουν και οι κομμουνιστές και μπαίνουν μπροστά. Αλλιώς θα τα είχαν διαλύσει όλα χρόνια πριν και δεν θα είχε κουνηθεί φύλλο».

Η συμμετοχή στη συγκέντρωση- συζήτηση του ΚΚΕ, βήμα κλιμάκωσης στον αγώνα των εργαζομένων!

Η εκδήλωση της ερχόμενης Παρασκευής, με την παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελεί συνέχεια της σταθερής στήριξης και παρουσίας του Κόμματος, των στελεχών, των βουλευτών, των μελών και των φίλων του, σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, από τη μεγάλη απεργία του 1977 έως σήμερα, της συνεχούς μάχης που δίνεται και μέσα από τον «Ριζοσπάστη» για την προβολή του αγώνα των εργαζομένων, των προβλημάτων τους και των δίκαιων αιτημάτων τους, κόντρα στην επιχείρηση συκοφάντησης που δυναμώνει σήμερα για άλλη μια φορά από τα αστικά επιτελεία.

Τη διαχρονική αυτή συμπαράσταση την αναγνωρίζουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι κάτοικοι, πολλοί από τους οποίους έχουν σε αυτήν τη βάση μετατρέψει σε δική τους υπόθεση την οργάνωση της συγκέντρωσης της Παρασκευής, το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και για συζήτηση των θέσεων του ΚΚΕ που αποτελούν τη μοναδική πραγματική διέξοδο για τους ίδιους και τη ΛΑΡΚΟ.

Δίνει συνέχεια στις πολύμορφες πρωτοβουλίες που ξεδιπλώνει το ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή και φυσικά με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών μέσα στο εργατικό – λαϊκό κίνημα για την ενίσχυση της αλληλεγγύης, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και άλλων αστικών επιτελείων για καλλιέργεια «κοινωνικού αυτοματισμού».

Η συγκέντρωση – συζήτηση στη Λάρυμνα έρχεται σε συνέχεια της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή την προηγούμενη βδομάδα, ενάντια στις διαλυτικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Συζητάμε με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ για το δικό τους αγώνα και την προοπτική

Για τη σημασία της συγκέντρωσης – συζήτησης και την προετοιμασία της από τις Οργανώσεις του Κόμματος μιλά στον «Ριζοσπάστη» η Ανδριάνα Μπαφούτσου, Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, σημειώνοντας τα εξής:

«Το ΚΚΕ στις 5 Ιούνη συζητά με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, συζητά για τον δικό τους αγώνα, γι’ αυτόν τον αγώνα που ο προσανατολισμός, η διάρκεια, η αντοχή του αποτελούν φάρο, ελπίδα για όλη την εργατική τάξη, για το λαό της περιοχής και βραχνά για την κυβέρνηση, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, την ΕΕ, το κεφάλαιο.Συζητά τις προτάσεις του για τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και την προστασία των εργαζομένων. Συζητά με τους κατοίκους της περιοχής, άλλους εργαζόμενους και φορείς, με κάθε καλόπιστο άνθρωπο, που έχουν κάνει δική τους υπόθεση αυτόν τον αγώνα»

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.