Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας για την Αυτοδιοίκηση με άνοιγμα στην κοινωνία (video)

 Μεγάλη ήταν η συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, αυτοδιοικητικών στελεχών και πολιτών στην εκδήλωση-συζήτηση που οργάνωσε  η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 στο Ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΑΣ» με θέμα: «Οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».  Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν  ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ,  υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της  Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Φθιώτιδας  Βασίλης Κυριακάκης.

Ο Κώστας Πουλάκης  στην ομιλία του  και στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προς τα τοπικά ΜΜΕ τόνισε τον  «βαθιά πολιτικό χαρακτήρα»  των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του  Μαΐου. Παράλληλα  απέκλεισε κατηγορηματικά συνεργασία με φθαρμένα πρόσωπα του δικομματισμού όπως αυτό του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά,  τονίζοντας πως το ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρει η διεύρυνση στην κοινωνία .

Με τις εκλογές αυτές θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό και ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα κατά της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, τόνισε ο Κ. Πουλάκης ενώ προσδιόρισε τους τρεις πυλώνες  του πολιτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ που θα ενοποιεί τις αυτοδιοικητικές κινήσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 Ο πρώτος πυλώνας είναι  αντιμνημονιακός λόγος των παρατάξεων που θα δείχνει πώς το μνημόνιο χτύπησε το θεσμό της τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Ο δεύτερος πυλώνας είναι ο ίδιος ο Καλλικράτης που εμείς δεσμευόμαστε για την ανατροπή του.  Όπως ανέφερε ο Κ. Πουλάκης , οι μνημονιακές πολιτικές με την θεσμική του έκφραση στον ΤΑ τον  Καλλικράτη   έφεραν οικονομική ασφυξία, απολύσεις και επιτροπεία  στους Δήμους οι οποίοι  πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους σαν Αυτοδιοίκηση  να μην μπορούν να κάνουν την κοινωνική τους πολιτική όλα αυτά τα οποία προσέφερε ή που έπρεπε να προσφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση ως αλληλεγγύη προς μία κοινωνία, η οποία υποφέρει . Ο τρίτος πυλώνας είπε ο κ. Πουλάκης, είναι το δικό μας όραμα σε κάθε Περιφέρεια και σε κάθε Δήμο  που θα στηρίζεται στην ανασυγκρότηση της χώρας και θα απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας.

Τις πολιτικές αυτές επιλογές ο κ. Πουλάκης έκανε σαφές πως δεν μπορούν να υλοποιήσουν  τα παλιά, φθαρμένα πρόσωπα του δικομματισμού . Όλα αυτά θέλουμε να τα κάνουμε, πρόσθεσε διευρύνοντας τις Αυτοδιοικητικές παρατάξεις ώστε να  μαζί με το ριζοσπαστικό μας λόγο να συναντηθούμε  με τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε στις εκλογές και τώρα όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις φτάνουν το 30%-35%.  Θέλουμε να ενωθούμε με την κοινωνία  για να είναι αυτές οι εκλογές νικηφόρες και να στείλουμε ένα μήνυμα το βράδυ των εκλογών ότι αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τη βούληση του Ελληνικού λαού και πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρυχτούν εκλογές.

 Τέλος, ο κ. Πουλάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί μικροπολιτικά παιχνίδια  σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών μιας κυβέρνησης σε πανικό που προσπαθεί να γαντζωθεί στην εξουσία . Οι  επικεφαλής των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στις 13 Περιφέρειες και στους  Δήμους άνω των 60.000 θα ανακοινωθούν  στο τέλος του μήνα το πολύ μέσα Φεβρουαρίου,  μετά στη συνεδρίαση της ΚΕ στο τέλος Ιανουαρίου και οι αποφάσεις θα συνδιαμορφωθούν με τις τοπικές  αυτοδιοικητικές κινήσεις.

 Από την πλευρά του ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης αναφέρθηκε στην πολιτική συγκυρία και  τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 Η περίοδος μέχρι τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές θα είναι πολύ πυκνή σε εξελίξεις, δύσκολη, πυκνή και απρόβλεπτη, ανέφερε ο Β. Κυριακάκης στην ομιλία του. Η κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη στις συμπληγάδες της ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσαν οι μνημονιακές  πολιτικές και στην εμμονή της να μην αλλάζει την ανθρωποκτόνο και λάθος συνταγή.

 Όπως τόνισε ο Β. Κυριακάκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προτείνει μια άλλη εκδοχή του φθαρμένου, του τελειωμένου του μεταμφιεσμένου  πολιτικού προσωπικού  που θα μας οδηγήσει σε μια από τα ίσια. Θα προτείνουμε το νέο στη θέση του παλιού, το δημοκρατικό στη θέση του αυταρχικού το άφθαρτο στη θέση του φθαρμένου πρόσθεσε.  Τέλος, επανέλαβε   το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ προς όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας για τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου που θα σαρώσει το παλιό και θα φέρει την ΑΝΑΤΡΟΠΉ.

Ρεπορτάζ: ΝίκοςDSC_0816DSC_0829DSC_0821DSC_0829 Παρμενόπουλος

DSC_0840 DSC_0845DSC_0827

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.