Εικονικά τιμολόγια και πρόστιμο από ΣΔΟΕ στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας

Το σκάνδαλο των σεμιναρίων  που ακολούθησε  μια περίεργη διάρρηξη στα γραφεία του ΕΚ  Φθιώτιδας είχε έρθει στην επιφάνεια πριν λίγο καιρό με ρεπορταζ τοπικών ΜΜΕ χωρίς όμως να έχει υπάρξει υπεύθυνη απάντηση  από την Πασοκική Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου  και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που μετέχουν στο ΔΣ , με  εμφανή   προσπάθεια να υποβαθμισθεί το όλο θέμα.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Pheme.gr, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έρευνα και εντόπισε πληθώρα εικονικών τιμολογίων σε  προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, ύψους 420.000 ευρώ το οικονομικό έτος 2009. Εμπλεκόμενη φέρεται ότι είναι η ιδιωτική εταιρεία προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης KEK Europrogress.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ΣΔΟΕ έχει επιβάλλει πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για μεν τους υπευθύνους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φθιώτιδας ύψους 841.526, ενώ για την ιδιωτική εταιρεία 576.862 ευρώ. Η συνεχεια αναμένεται να δοθεί στις αίθουσες των Δικαστηρίων, ‘όπου οι υπεύθυνοι της τωρινής αλλά και της προηγούμενης Διοίκησης του ΕΚ Φθιώτιδας θα πρέπει να απολογηθούν για τις παρατυπίες που σημειώθηκαν.

 Με σημερινή  ανακοίνωση, η Γραμματεία της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας που συσπειρώνεται στο  ΠΑΜΕ Φθιώτιδας  και συμμετέχει στη Διοίκηση του ΕΚ- αλλά μέχρι τώρα είχε τηρήσει αξιοσημείωτη τακτική σιγής- αποποιείται κάθε εμπλοκή  δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Ουδέποτε στην ιστορία της η ΔΑΣ υπερψήφισε τη διοργάνωση σεμιναρίων, ούτε έχει υποδείξει εργαζόμενους για συμμετοχή τους σ’ αυτά. Η θέση μας εξ αρχής, ήταν πολύ συγκεκριμένη. Έχουμε καταδικάσει τα σεμινάρια και έχουμε τονίσει ότι στόχος τους είναι η αλλοτρίωση των συνδικαλιστικών στελεχών και ο εκμαυλισμός της συνείδησης των εργαζομένων. Παραχωρούν ψίχουλα στους συμμετέχοντες ενώ οι διοργανωτές-ιδιώτες καρπώνονται το μεγαλύτερο μέρος των «πακέτων».

Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν ότι τα χρήματα που χορηγούνται για τα σεμινάρια είναι δικά τους. Είναι μέρος της απλήρωτης εργασίας τους, της υπεραξίας που παράγουν οι ίδιοι με τη δουλειά τους.

Το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά του γνωρίζουν πολύ καλά γιατί δίνουν και πού πάνε αυτά τα χρήματα. Είναι μια μορφή των κονδυλίων που δίνονται για την χειραγώγηση της εργατικής τάξης, αξιοποιώντας τον πρόθυμο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Σήμερα, που γιγαντώνεται η καπιταλιστική κρίση, αξιοποιούν υπαρκτά ή ανύπαρκτα προβλήματα υπεξαίρεσης των κονδυλίων, που σαφώς καταδικάζουμε, για να εμφανίσουν ως αληθοφανή την λογική ότι όλοι φταίμε, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι θύτες και θύματα, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι κυρίως υπεύθυνοι οι κεφαλαιοκράτες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συστρατευτούν μαζί μας, ώστε τα χρήματα των σεμιναρίων να χορηγούνται μέσω του ΟΑΕΔ είτε για την επιμήκυνση του χρόνου επιδότησης της ανεργίας είτε για την ενίσχυση του επιδόματος της ανεργίας.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.