Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας την Κυριακή. Ποιούς θα προτείνει ο Ν. Σταυρογιάννης;

Το  δημοτικό συμβούλιο Λαμίας σε ειδική συνεδρίαση  στις 6:30΄ το απόγευμα της Κυριακής , στην αίθουσα συνεδριάσεων της οδού Αινιάνων, θα εκλέξει  το Προεδρείο και τα μέλη  της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.  Η εκλογή των οργάνων του Δημοτικού Συμβουλίου και ο ορισμός των νέων Αντιδημάρχων που αναμένεται να ανακοινωθούν από ώρα σε ώρα  θα σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή στο Δήμο Λαμίας όπου το τελευταίο διάστημα έχει διαπιστωθεί πλήρης αποδιοργάνωση της λειτουργίας του με τα προβλήματα  της καθημερινότητας να συσσωρεύονται. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης έχει  ήδη αποφασίσει  να μετακομίσει το γραφείο του από τη Πλατεία Ελευθερίας  στο κτίριο του Δημαρχείου (πρώην νοσοκομείο), όπου βρίσκονται οι περισσότερες υπηρεσίες και το προσωπικό.

Παράλληλα ο κ. Σταυρογιάννης συμμετείχε σε σύσκεψη  με τους Διευθυντές και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου σε μια προσπάθεια να  αναστρέψει ένα κλίμα φυγής   από το Δήμο Λαμίας   όσων  αισθάνονται επισφαλείς με τη νέα δημοτική αρχή και έχουν ζητήσει μετάταξη προς την Περιφέρεια ή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

΄Οσον αφορά τα ονόματα των αντιδημάρχων, καθώς επίσης και για τη θέση του Προέδρου  του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με τις  τελευταίες πληροφορίες ο Νίκος Σταυρογιάννης  φαίνεται να έχει καταλήξει στους  παρακάτω :

1.Δημοσθένης Καλαμπαλίκης(Διοίκηση Υπηρεσιών και αναπληρωτής Δήμαρχος)
2. Δημήτρης Μαντζάνας (Τεχνικές Υπηρεσίες)
3. Γιάννης Ρούλιας (Οικονομικά του Δήμου)
4. Βίβιαν Αργύρη (Παιδεία-Πολιτισμός- Αθλητισμός-Πρόνοια)
5. Δημήτρης Κορέντζελος (Καθαριότητα – Περιβάλλον)
6. Παναγιώτης Ριζάκος (Αγροτικά – Πράσινο)
7. Γιώργος Ζήσιμος (Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες)

Για Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί κατά πάσα πιθανότητα από την πλευρά της πλειοψηφίας ο Θανάσης Κλειτσάκης ενώ έχουν ακουστεί και τα ονόματα του Θ. Αρναούτογλου και του Ζ. Χαλβαντζή. Το ρόλο του συντονιστή θα αναλάβει ο Γιώργος Λάμπρου, ο οποίος θα οριστεί Γενικός Γραμματέας της Δημοτικής Ομάδας.

Ο νέος Δήμαρχος σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει από όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. να συμμετέχουν στα όργανα και τις επιτροπές,  και σε  όλους όσους συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο άσχετα με την εκλογή τους ή όχι να στελεχώσουν τις  επιτροπές και να βοηθήσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Διαβάστε επίσης

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας την Κυριακή για εκλογή προεδρείου και Επιτροπών

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.