ΕΑΜ: Κάλεσμα σε απεργία στις 10 Ιούνη και σε Πανλαρκική συγκέντρωση στη ΛΑΡΚΟ

Στις 10 Ιουνίου απεργούμε και διεκδικούμε την διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας, την καταβολή του δεδουλευμένου μόχθο μας, την διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

10 Ιουνίου απεργούμε και απαιτούμε να αποσυρθεί το εργασιακό έκτρωμα, να το πετάξουν στα σκουπίδια. Η κατάργηση του 8ωρου, η σύγχρονη σκλαβιά, ο εργασιακός μεσαίωνας, δεν θα περάσει. Δεν θα το αφήσουμε να εφαρμοστεί στην πράξη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Την Δευτέρα 7 Ιούνη 2021 συνεδρίασε το Δ. Σ. του Σωματείου μας για να «προκηρύξει την απεργία στις 10 Ιούνη, να προκηρύξει την εκλογοαπολογιστική Γ.Σ (ορίστηκε για την Παρασκευή 25/6, να αποτιμήσει, τόσο τις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, όσο και τη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο εργασίας».

Η πρόταση του ΕΑΜ ήταν «στις 10 Ιούνη να απεργήσουμε, να πάρουμε μέτρα ως Δ.Σ. και να ξεσηκώσουμε την περιοχή, να καλέσουμε τα άλλα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, να πραγματοποιήσουμε μία Πανλαρκική συγκέντρωση στο χώρο του εργοστασίου με στόχο να ενημερωθούν καλά όλοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και όλη η περιοχή, για το τι μας έχουν πει μέχρι σήμερα στα υπουργεία, τι μας περιμένει. Να προετοιμαστούμε για τις επόμενες μάχες».

Η εισήγηση της ΔΑΚΕ ήταν υπονομευτική και την υιοθέτησαν όλοι οι παρόντες πλην του ΕΑΜ. Ήταν «στις 10 Ιούνη να απεργήσουμε και όποιος εργαζόμενος μπορεί, με όποιο μέσο μπορεί, να κατέβει στην Αθήνα, στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ».

Η υπονόμευση και οι πραγματικές διαθέσεις διακρίθηκαν. Όλοι οι συνδυασμοί και οι παρόντες εκλεγμένοι συνδικαλιστές (πλην του ΕΑΜ), στα λόγια, «συμφωνούν» με το γεγονός ότι το εργασιακό έκτρωμα φέρνει τις ανατροπές του αιώνα. «Συμφωνούν» ότι η κυρία μάχη για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων θα δοθεί εδώ, στο εργοστάσιο. «Συμφωνούν και καταγγέλλουν» ότι η ΓΣΕΕ είναι ξεπουλημένη, ότι δεν μας έχει στηρίξει μέχρι σήμερα στον αγώνα μας, ότι έχει δημιουργήσει εμπόδια σε αυτόν. «Συμφωνούν» ότι μία κάθοδος στην Αθήνα θέλει προετοιμασία για να έχει την συμμετοχή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, για να έχει επιτυχία.

Ναι μεν «συμφωνούν» σε όλα αυτά, στα λόγια, όμως, στην πράξη επιμένανε και ψήφισαν τελικά, να να μην συμμετέχουν σε μία συγκέντρωση εδώ στο χώρο της Λάρυμνας. Στην πράξη υπονόμευσαν επι της ουσίας τον αγώνα που δίνουμε 18 μήνες. Στην πράξη αποφάσισαν κατά πλειοψηφία «να κατέβουν όσοι εργαζόμενοι μπορούν και με ότι μέσο μπορούν στη συγκέντρωση (των χαρογιακάδων) της ΓΣΕΕ» .

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Από τις πράξεις βγαίνουν τα συμπεράσματα. Η Κυβέρνηση, ως συνέχεια όλων των προηγούμενων μας έχει κηρύξει τον πόλεμο. Η υπονόμευση και η κολισιέργεια δεν χωρούν. Είναι συνειδητή επιλογή ενάντια στον δίκαιο αγώνα μας για την ΛΑΡΚΟ.

Στο πίσω μέρος αυτής της ανακοίνωσης φτιάξαμε ένα πρόγραμμα βαρδιών που μπορεί να εφαρμοστεί με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Παράλληλα επισημαίνουμε το τι χάνουν οι εργαζόμενοι μέσα από αυτό. Το εργασιακό έκτρωμα που ετοιμάζονται να ψηφίσουν στη Βουλή συνδέεται με το «ο καινούργιος επενδυτής θα διαλέξει όσους θέλει και με τους όρους που θέλει». Δέστε ποιοι είναι οι όροι που διαμορφώνουν για τους εργαζόμενους.

Ενημερωθείτε καλά. Ενημερώστε τις οικογένειές σας. Ενημερώστε τους φίλους σας. Προετοιμαστείτε για μεγάλες μάχες. Το κυρίαρχο είναι ότι από τις εργασίας μας δεν θα βγούμε. Δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να καθορίσει τους όρους που θα εργαζόμαστε και θα ζούμε. Δεν θα χαρίσουμε ούτε ένα ευρώ από αυτά που μας χρωστούν.

Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε εδώ και στην πράξη προετοιμαζόμαστε. Στις 10 Ιούνη σας καλούμε να συγκεντρωθούμε όλοι και όλες στην πύλη του εργοστασίου. Να δείξουμε ότι τους περιμένουμε, να δείξουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί το οτιδήποτε. Να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας.

Σωματεία και φορείς από όλη τη Στερεά έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να έρθουν για συμπαράσταση. 10 Ιούνη 2021 στις 13:00 στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας καλούμαι να μαζευτούν και τα «μάρμαρα» της περιοχής μας σε μία μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση που θα δείξει την αντίθεση της, τόσο στο εργασιακό έκτρωμα, όσο και στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και στις απολύσεις.

Όλοι και όλες στον αγώνα.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΜ

ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.