«Δύναμη Προόδου- Καμένων Βούρλων»: Η αγωνία για το που πάει αυτός ο τόπος μας αγγίζει όλους πια…

Καμένα Βούρλα 26/07/2020

ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ- ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ πλησιάζει ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από την χρονική επέκταση της ανεπάρκειας, της αδιαφορίας, της ολιγωρίας και της οκνηρίας της προηγούμενης.

Τα νέα πρόσωπα που εμπλουτίσανε την ομάδα διοίκησης του Δήμου δεν κατάφεραν να αλλάξουν την κατηφορική πορεία – το αντίθετο ίσως!

Η δημοτική αρχή ανήμπορη να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των καιρών και στις ανάγκες της καθημερινότητας έχει εγκλωβιστεί στις μικροεξυπηρετήσεις ρουσφετολογικού τύπου και στην διαχείριση των αυτονόητων σε συνεργασία με ακριβοπληρωμένους εργολάβους με την διαδικασία της «απ ευθείας ανάθεσης 24.000 ευρώ»

Η αγωνία για το που πάει αυτός ο τόπος μας αγγίζει όλους πια.

Οι πολίτες αναρωτιούνται φωναχτά πλέον: Tί γίνεται;

Καθαριότητα, φωτισμός , πεζοδρόμια , σχολεία, παραλίες, όλα χειρότερα από ποτέ….

Ιαματικά, σχέδια πόλεως, χωροταξικά, αιγιαλός και παραλία δυσνόητες έννοιες για την διοίκηση αυτή.

Σε αυτό το σημείο έρχεται η κραυγή και αγωνία όλων… και εσείς τι κάνετε; Η αντιπολίτευση τι κάνει;

Δυστυχώς δεν καταφέραμε ως παράταξη να πείσουμε το εκλογικό σώμα να μας εμπιστευτεί την διοίκηση του Δήμου. Μας αναθέσατε όμως με την ψήφο σας την άσκηση ελέγχου. Με την εντολή σας για άσκηση ελέγχου και με την δέσμευσή μας για σεβασμό στον άνθρωπο και στο δημόσιο χρήμα βαδίζουμε μέχρι σήμερα και κρίνουμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες
μας παρόλο που κάποιες από αυτές έχουν παρεξηγηθεί.

Ως δημοτική παράταξη:
-Καταθέσαμε προτάσεις στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό όπως:
Αξιοποίηση και λειτουργία δημοτικών ιαματικών γεωτρήσεων, Επικαιροποίηση μελέτης ανάπλασης Γερασίμου Βασιλειάδη, Επικαιροποίηση – ταυτοποίηση μελέτης καθορισμού
αιγιαλού και παραλίας, Κυκλοφοριακές μελέτες
-Προτείναμε στο Δ.Σ και την Ε.ΠΟΙ.ΖΩ για τροποποίηση του σχεδίου πόλεως των Καμένων Βούρλων όπου τα κοινόχρηστα απειλούνται με άρση απαλλοτρίωσης
-Καταθέσαμε εναλλακτική πρόταση για αποφυγή της υπέρογκης αύξησης των δημοτικών τελών
-Καταθέσαμε πρόταση για αξιοποίηση χρημάτων από το Π.Δ.Ε (υπόλοιπα λειψυδρίας )
-Αιτηθήκαμε ως παράταξη τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα ιαματικά νερά και την λειτουργία υδροθεραπευτηρίου.

Παρόλα αυτά η μοναρχική αντίληψη περί της διοίκησης του δήμου, του δημάρχου και της στενής παρεούλας του απέρριψε κάθε συζήτηση επί των προτάσεων και απέκλισε κάθε εναλλακτική λύση για τα προβλήματα. Το δημοτικό συμβούλιο δεν λειτούργησε ποτέ μέχρι σήμερα ως σώμα όπου συνθέτονται και αξιολογούνται προτάσεις και απόψεις, περιορίστηκε στην αποκλειστική μέτρηση δυνάμεων (18 άσπρα, 9 μαύρα).

Αποτέλεσμα της νοοτροπίας και της λειτουργίας αυτής είναι:
1. Τα μεγάλα προβλήματα να κρύβονται κάτω από το «χαλί» (ΓΠΣ, επέκταση σχεδίου πόλης, ιαματικά , ΒΙΟ.ΚΑ. Μώλου κλπ)….

2. Τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας να αντιμετωπίζονται με προχειρότητα και την εύκολη αλλά πανάκριβη λύση της απευθείας ανάθεσης σε εργολάβους.

3. Τα δε έργα μέσω κρατικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ΕΣΠΑ, Φιλόδημος, ΠΔΕ … λόγω ανεπάρκειας της τεχνικής υπηρεσίας τα διαχειρίζονται εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι είτε με την μορφή του εξωτερικού συνεργάτη ή του ειδικού συμβούλου ή του επιστημονικού συνεργάτη προσπαθούν να κατευθύνουν τα έργα σε ημέτερους – κολλητούς εργολάβους χαρακτηρίζοντας αυτά ως προμήθειες και όχι ως έργα με αποτέλεσμα να περιορίζεται η συμμετοχή των πολλών στους διαγωνισμούς, οι δε μελέτες που παρουσιάζουν και ενίοτε υπογράφουν κατ’ υπέρβαση του νόμου να είναι φωτογραφικές.

Στατιστικά σας ενημερώνουμε ότι οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες έχουν κατά μέσο όρο 20% έκπτωση ενώ οι διαγωνισμοί για τα έργα έχουν έκπτωση άνω του 50% συνεπώς ο χαρακτηρισμός ενός έργου ως προμήθεια συνεπάγεται την κατά 30% ζημιά για τον δήμο με αντίστοιχο όφελος για τον εργολάβο.

Οι ανείσπρακτες οφειλές των πολιτών προς τον Δήμο αγγίζουν τα 3.000.000 ευρώ. Το 30% από αυτά το οφείλουν 60 συμπολίτες μας οι οποίοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν πλήρως όλες τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και τυγχάνουν της προστασίας των στοιχείων τους.

Οι μη βεβαιωμένες οφειλές της τελευταίας πενταετίας είναι ανυπολόγιστες.

Επί τέσσερα και πλέον συνεχόμενα έτη η προμήθεια των καυσίμων γίνεται χωρίς διαγωνισμό και στη μέγιστη τιμή. Οι οφειλές στην εταιρεία προμήθειας καυσίμων ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Μπροστά σε αυτή την φαύλη διαχείριση και ενώ έχουμε απέναντι μας, από την μία τα συσσωρευμένα προβλήματα, από την άλλη την μοναρχική και αλαζονική αντίληψη, με εγνωσμένη ανεπάρκεια του Δημάρχου, ο οποίος θεωρεί εσφαλμένως δεδομένη τη σιωπή των ελεγκτικών υπηρεσιών στην άσκηση κατασταλτικού ελέγχου επί των πλειοψηφικών αποφάσεων της Δημοτικής αρχής. Το πλήθος παρατυπιών των οποίων καταδεικνύουν την ολοκληρωτική και αυταρχική συμπεριφορά του Κου Συκιώτη.

Οι λύσεις στις οποίες έχουμε ως μειοψηφία είναι τρεις:

1. Καταγγελία, αναφορά και δημοσιοποίηση του τρόπου διοίκησης
2. Προσφυγή κατά των παρανόμων αποφάσεων στην αποκεντρωμένη διοίκηση και
3. Ένδικα μέσα.

Μέχρι στιγμής έχουμε ασκήσει τα δύο πρώτα. Καταγγέλλουμε, διαφωνούμε, αναδεικνύουμε και προτείνουμε λύσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και καταθέσαμε προσφυγές στην αποκεντρωμένη διοίκηση κατά αποφάσεων οι οποίες είναι παράνομες και ζημιώνουν το δήμο και τους δημότες.

1. Καταθέσαμε προσφυγή κατά της μελέτης προμήθειας οργάνων παιδικών χαρών. Ας μας απαντήσει ο κ. Δήμαρχος, ποιος θα τοποθετήσει τα όργανα; Οι εργάτες του δήμου; Ποιός θα εγγυηθεί την σωστή και ασφαλή τοποθέτηση; Ποιός θα χορηγήσει άδεια λειτουργίας και την πιστοποίηση παιδικής χαράς; Και τέλος γιατί να μην ωφεληθεί ο δήμος την μέγιστη έκπτωση ώστε να κατασκευάσει περισσότερες παιδικές χαρές; Εάν σκοπός μας
ήταν η παρεμπόδιση του έργου γιατί η αποκεντρωμένη διοίκηση δικαίωσε την προσφυγή μας;

2. Καταθέσαμε προσφυγή κατά της απόφασης τροποποίησης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος όπου μας παρουσιάζουν πως περισσεύουν χρήματα από την υπηρεσία
καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού και τα οδηγούν στο αποθεματικό για ανακατανομή. Μα οι ίδιοι δεν μας έλεγαν πριν 3 μήνες πως η υπηρεσία καθαριότητος έχει 800.000 ευρώ
έλλειμμα και χρειάζονται αυξήσεις της τάξεως 100%; Οι ίδιοι δεν μας έλεγαν παρουσιάζοντας ψεύτικα στοιχεία ότι η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος είναι 470.000 ευρώ; Εξαπάτησαν το δημοτικό συμβούλιο και ψήφισε τις αυξήσεις των τελών και τον
προϋπολογισμό αλλά εξαπάτησαν και τους δημότες οι οποίοι πίστεψαν ότι οι αυξήσεις είναι αναγκαίες. Και τώρα έρχονται να μοιράσουν πλεονάσματα; Πλεονάσματα που προέρχονται από την λεηλασία των δημοτών μέσω των αυξημένων δημοτικών τελών.

Φίλες και φίλοι, επειδή εύκολα λέγεται ως δικαιολογία ότι δεν προχωράνε τα έργα λόγω προσφυγών της αντιπολίτευσης, σας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τα έργα δεν προχωράνε λόγω παραλείψεων και παρανομιών της διοίκησης και της προσπάθειας που καταβάλει η διοίκηση να υλοποιηθούνε με μη διαφανείς διαδικασίες. Τις περισσότερες φορές με εμφανή οικονομική ζημιά για τον δήμο. Η αντίληψη, «έλα μωρέ ξένα λεφτά είναι τί σας νοιάζει», είναι αυτή που έφερε την Ελλάδα στα όρια της χρεοκοπίας. Δεν είναι ξένα λεφτά τα κρατικά λεφτά, είναι χρήματα δικά μας που προέρχονται από τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων και από την υπερφορολόγηση των πάντων.

Για μια ακόμη φορά σας δηλώνουμε δημόσια ότι είμαστε υπέρ κάθε ενέργειας και πράξεως προς την σωστή κατεύθυνση αλλά και κατά κάθε παράνομης – καταχρηστικής και ζημιογόνας ενέργειας .
Υποχρέωση μας να σας ενημερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΔΟΥ:
Τσώμος Δημήτρης
Φλωράκης Θανάσης
Βούλγαρης Παναγιώτης
Τρίγγας Βασίλειος
Κουκούλη Γεωργία
Παντράς Χρήστος
Κριαράς Κωνσταντίνος
Μακροπούλου Παρασκευή”

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.