Δυναμική συγκέντρωση του «ΟΧΙ» στη Λαμία (φωτο & video)

Με μαζικότητα και δυναμισμό  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 2 Ιουλίου στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε η Επιτροπή στήριξης του «ΟΧΙ» στη Φθιώτιδα.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Βασίλης Πριμηκύρης μέλος της ΠΚΕ  του ΣΥΡΙΖΑ ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Β, Σακελλάρης συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, ο  συντονιστής των ΑΝ.ΕΛ Φθιώτιδας Αντρέας Κολοκυθάς , ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Στ. Σταμέλλος και η συνδικαλίστρια εργαζόμενη του Νοσοκομείου Λαμίας Δέσποινα Γυπαράκη εκ μέρους της Επιτροπής στήριξης του «ΟΧΙ». Παρόντες οι βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ  Β. Κυριακάκης, Απ. Καραναστάσης, Δημ. Βέττας και Βάσω Λέβα, αυτοδιοικητικοί , εκπρόσωποι φορέων συνδικαλιστές και πολίτες κάθε ηλικίας.

Την αισιοδοξία του ότι το «ΟΧΙ»  θα συγκεντρώσει  μεγάλο ποσοστό στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιούλη ώστε να είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε ο Βασ. Πριμηκύρης λέγοντας: «Αν την Κυριακή το ΟΧΙ συγκεντρώσει  το 60 % η το 70% των ψήφων ποιος Σόιμπλε και ποια Λαγκάρντ θα πει ότι δεν διαπραγματευόμαστε; Τότε πέφτουν οι μάσκες της δημοκρατικής Ευρώπης, της ευρωλαγνείας, θα έλεγα».

Ο κ. Πριμηκύρης τόνισε την ανάγκη να γίνει γενναίο  κούρεμα του χρέους ώστε να γίνει βιώσιμο και  υπεραμύνθηκε το δημοκρατικό δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης  να προχωρήσει σε δημοψήφισμα όπως έχει γίνει για διάφορα θέματα  σε άλλες χώρες της Ευρώπης. «Με ποιο δικαίωμα οι εκπρόσωποι των θεσμών επεμβαίνουν στις εσωτερικές μας υποθέσεις», αναρωτήθηκε. «Τους ενοχλεί  ότι έχουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, φοβούνται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού» πρόσθεσε καταγγέλλοντας την στάση του Αντ. Σαμαρά ο οποίος συντάσσεται με τους δανειστές και ανέχεται   τέτοιες επεμβάσεις σε βάρος της Ελλάδας .

«Αυτή η μάχη δεν είναι κομματική ούτε της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», υπογράμμισε ο κ.  Πριμηκύρης. «Είναι μια μάχη πατριωτική για όλο τον ελληνικό λαό, για την εργατική τάξη της χώρας μας , για τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης». Τέλος,  κάλεσε όλους  χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις να βάλουν τα δυνατά τους τις μέρες που απομένουν μέχρι το δημοψήφισμα  να πείσουν το γείτονα , το συνάδελφο για τις δίκαιες θέσεις μας γιατί όπως υπογράμμισε  » αυτή η μάχη είναι για όλους μας είναι μάχη που δίνουμε για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας».

Ομιλία Βασίλη Πριμυκήρη

Χαιρετισμός εκπρ. Οικολόγων Πράσινων Στ. Σταμέλλου

Χαιρετισμός συντονιστή των AN.EΛ Αντρέα Κολοκυθά


DSC_0074

DSC_0067 DSC_0019

DSC_0044 DSC_0058

DSC_0022 DSC_0034 DSC_0035 DSC_0061 DSC_0070 DSC_0071 DSC_0075 DSC_0077 DSC_0079 Πριμυκήρη1 Πριμυκήρη2 σταμελος

 

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.