Δυναμική διαμαρτυρία μαθητών των Τεχνικών Σχολείων Βοιωτίας στην Περιφέρεια Στερεάς για τα κενά σε καθηγητές

Στη Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας  στη Λαμία κατέβηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τα μεγάλα κενά  σε καθηγητές  στα σχολεία τους οι μαθητές των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ από τη Βοιωτία. Φωνάζοντας  συνθήματα έκλεισαν την είσοδο της Περιφέρειας και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Στάϊκο, τον περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Ηλία Παλιαλέξη, και τον περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης  Τάσο Χρονά για να εισπράξουν υποσχέσεις. Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των μαθητών,   αν δεν βρεθεί σύντομα λύση  στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι να   αποφασισμένοι να ξανακατέβουν όλοι μαζί δυναμικά στη Λαμία.

Είμαστε στο μέσο της σχολικής χρονιάς και 400 μαθητές των Τεχνικών και Επαγγελματικών  σχολείων  της Λιβαδειάς,  200 του σχολείου στην Αλίαρτο και 300 μαθητές από τη Θήβα   δεν έχουν καθηγητές σε πολλά ειδικά μαθήματα που είναι απαραίτητα για το πτυχίο τους.   Ελλείψεις υπάρχουν στις ειδικότητες κομμωτικής και αισθητικής, στο τμήμα νοσηλευτικής, στη γεωπονική  και στους ηλεκτρολόγους-μηχανολόγους.

Αυτές είναι οι επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στην εκπαίδευση και ειδικότερα στην.   στην επαγγελματική εκπαίδευση, που συνεχώς υποβαθμίζεται στη χώρα μας. Κενές ώρες για τους μαθητές  σε όλη τη χώρα και άνεργοι εκπαιδευτικοί που  χρόνια περιμένουν να διδάξουν στα σχολεία.

Αλλά  όταν η  νέα γενιά κινητοποιείται διεκδικώντας  το δικαίωμα στην μόρφωση υπάρχει ελπίδα!



Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.